Hovězí nudličky na kampotském pepři
Steaky se připravují z nejkvalitnějšího masa, tedy z pravé nebo falešné svíčkové, případně z roštěné, stehna nebo i pupíku. Tyto části jsou nejméně namáhané, proto je maso z nich jemné. Zkuste pohladit své chuťové buňky tímto vymazleným receptem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 437 kJ / 582 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,77 g |
| Tuky | 28,88 g |
| Vláknina | 7,53 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 2,06 g |
| Sůl | 4,55 g |
| Sacharidy | 18,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Steak dáme na 30 minut do mrazáku.
Krok 2: Poté steak nakrájíme na tenké nudličky, mírně osolíme a promícháme s čerstvě nadrceným pepřem.
Krok 3: V hluboké pánvi ho zprudka orestujeme na obou olejích a vyndáme do misky.
Krok 4: Do pánve přidáme najemno nasekaný česnek a zázvor.
Krok 5: Necháme rozvonět a přihodíme na nudličky nakrájené papriky, podle chuti nebo velikosti stačí od každé barvy polovina paprikového lusku. a cuketu na půlkolečka.
Krok 6: Promícháváme nebo prohazujeme 2 minuty a zalijeme směsí všech omáček, škrobu, 2 lžícemi vývaru a vína.
Krok 7: Přidáme fermentovaný pepř - pozor ten musíme nejprve dobře propláchnout od soli.
Krok 8: Fermentovaný pepř je měkký a můžeme tudíž nechat kuličky celé nebo mírně pomačkat v hmoždíři - jak kdo má rád.
Krok 9: Podle chuti a potřeby můžeme udělat víc omáčky, přidat škrob a naředit hovězím vývarem.
Krok 10: Přivedeme k varu, aby omáčka zhoustla, vrátíme prohřát maso a odstavíme. Podáváme s jasmínovou rýží nebo nudlemi posypané sezamovým semínkem.
Zveřejněno 26. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí nudličky na kampotském pepři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEWJW
Moje poznámka
Hovězí nudličky na kampotském pepři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEWJW
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 10 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 12 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 13 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 2 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 5 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 5 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 5 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 5 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 6 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 6 hodinami
Suroviny:
steak hovězí,
sůl,
pepř,
olej slunečnicový,
olej sezamový,
česnek,
zázvor čerstvý,
cibule,
paprika čerstvá červená,
cuketa,
mouka kukuřičná,
omáčka sojová tmavá,
ústřicová omáčka,
víno rýžové,
pepř,
vývar hovězí
Komentáře (1)