Vepřová pečeně na mrkvi s cibulí
Dobře upečené šťavnaté maso v celku je jednou ze zkušebních met začínajících kuchařů. Vyzkoušejte připravit špalík vepřového s mrkví a cibulí. Pokud se vám povede, budete se rádi k takové úpravě vracet.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 873 kJ / 2 121 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 232,17 g |
| Tuky | 120,65 g |
| Vláknina | 12,10 g |
| Cholesterol | 735 mg |
| Sodík | 630 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 22,25 g |
Postup přípravy
Lehce potřeme olivovým olejem, obalíme v provensálském koření, osolíme, opepříme. Takto připravené maso položíme na připravenou zeleninu v pekáčku. Krok 3: Maso na zelenině podlijeme vodou aby byla zelenina do půlky podlitá. Na zeleninu a maso rozkrájíme plátky másla. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C zhruba 2-3 hodiny. Po celou dobu poléváme šťávou, podle potřeby doléváme vodu aby zelenina nebyla vysušená. Krok 5: Podáváme s jemnou bramborovou kaší.
Zveřejněno 6. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně na mrkvi s cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kxLN
Moje poznámka
Vepřová pečeně na mrkvi s cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kxLN
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 7 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 21 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 23 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 21 minutami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 23 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 24 minutami
Cibulová polévka
AndreaRinger před 1 hodinou
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 1 hodinou
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 1 hodinou
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 1 hodinou
Mrkvový salát
poirotka před 1 hodinou
Vepřová pečeně po frankfurtsku
poirotka před 1 hodinou
Jehněčí kotletky v marinádě
[email protected] před 2 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
mrkev,
cibule,
máslo,
koření provensálské,
rozmarýn čerstvý,
olej olivový,
sůl,
pepř,
voda
Komentáře (2)