Křupavé kapří hranolky
Dokřupava osmažené kousky dobře ochuceného kapřího masa přilákají pozornost všech milovníků dobré ryby. Pokud máte kapra z dobrého zdroje a pečlivě ho připravíte, zařadíte se také mezi milovníky pochoutek ze sladkovodních ryb.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 424 kJ / 340 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,95 g |
Tuky | 33,45 g |
Vláknina | 2,73 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 5,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěného kapra stáhneme z kůže. Nakrájíme podél dlouhých kostí na hranolky. Osolíme je, posypeme kořením. Potřeme je paprikovou pastou a dáme chvíli odležet.
Krok 2: V míse smícháme rozdrcené kukuřičné lupínky, nasekanou petržel a sůl. Hranolky v nich obalíme.
Krok 3: Vyrovnáme obalené kousky na dno horkovzdušné fritézy na olejem potřený alobal. Zvrchu také pokapeme olejem.
Krok 4: Pečeme 10 minut na 190 °C. Po této době otočíme a ještě 4 minuty pečeme. Podáváme s brambory.
Zveřejněno 6. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé kapří hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R8oy
Moje poznámka
Křupavé kapří hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R8oy
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 13 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Suroviny:
kapr,
lupínky kukuřičné,
petrželka,
sůl,
koření na ryby,
pasta papriková,
olej
Komentáře (6)