Banánová zmrzlina s Lučinou
Připravit výbornou domácí zmrzlinu není tak složité, jak se na první pohled zdá. Z běžně dostupných surovin můžete vykouzlit sladkou smetanovou banánovou zmrzlinu, která vás v horkém létě příjemně osvěží.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 037 kJ / 2 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,48 g |
Tuky | 166,93 g |
Vláknina | 19,30 g |
Cholesterol | 509 mg |
Sodík | 559 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 176,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pudink připravíme podle návodu na obalu: do vhodné nádoby nalijeme smetanu. Obsah sáčku s pudinkem po částech sypeme do smetany a zároveň šleháme elektrickým ručním šlehačem 3 minuty při nejvyšších otáčkách.
Krok 2: Banány rozmačkáme vidličkou a společně s Lučinou, kefírem a kůrou je přidáme k pudinku.
Krok 3: Opět při nejvyšších otáčkách vše ušleháme do hladké konzistence. Podle potřeby můžeme přisladit a znovu prošlehat.
Krok 4: Hotovou směs nalijeme do uzavíratelné nádoby a dáme do mrazáku. Během mrazení 2-3krát stěrkou promícháme.
Krok 5: Směs můžeme nalít i do různých formiček a nechat zmrznout.
Krok 6: Zhruba 10 minut před podáváním vytáhneme z mrazáku, aby zmrzlina trochu povolila.
Zveřejněno 26. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánová zmrzlina s Lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6lxw
Moje poznámka
Banánová zmrzlina s Lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6lxw
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 10 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 22 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 6 minutami
Šunkofleky II
Honza62 před 31 minutami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 38 minutami
Holandský řízek
Kristina1 před 39 minutami
Srdíčka na smetaně
brtna před 4 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 4 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 4 hodinami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 5 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 6 hodinami
Suroviny:
banán,
lučina,
kefír,
smetana ke šlehání,
pudink vanilkový,
kůra citronová,
cukr moučkový
Komentáře (6)
Marie Svarcova: Maruško děkuji Ti