Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé ragú z divočáka v multifunkčním hrnci

Zvěřina má své příznivce i odpůrce. Nebojte se ji vyzkoušet. Nemusí se mnohdy vůbec nakládat, dlouze připravovat a složitě zakrývat její přirozenou chuť. Vhodné koření a využití rychlé úpravy i vám umožní ocenit kvalitu této suroviny.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

6. 1. 2024 14:47

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie8 707 kJ / 2 081 kcal
Bílkoviny149,50 g
Tuky148,70 g
Vláknina15,89 g
Cholesterol 552 mg
Sodík 2,83 g
Sůl6,85 g
Sacharidy31,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Maso na toto ragú se nemusí nakládat, tlakový hrnec si s prolnutím chutí nádherně poradí. Pokrm lze samozřejmě připravit i delší dobou úpravy, v pomalém hrnci.

Koření na divočinu mám namleté a namíchané v tomto poměru podle mojí babičky :

1 špetka muškátového oříšku

1 špetka muškátového květu

2 špetky zázvoru

1 špetka jalovce

1 špetka hřebíčku

1-2 špetky nového koření

0,5-1 lžička pepře

1 lžíce sladké papriky

0,5 lžičky uzené papriky

0,5 lžičky pálivé papriky

0,5 lžičky kmínu

1 lžička majoránky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zuzi777a zuzi777a

7. 1. 2024 15:10

Veronika.Hrozna: Máte pravdu. To je podle mě největší problém - dostat zvěřinu a zmršit ji, je lehké. A ten, kdo ochutná, se pak vyhne obloukem! U nás se tradičně přípravou zabývala babička a prababička. Co dědové nanesli z honu, tak se do mrtě spotřebovalo a bylo to skvělé! Je fakt, že jsem pak u známých ochutnala párkrát něco, co bych už v životě nejedla, kdybych neměla "mustr" od babiček!:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 1. 2024 14:38

zuzi777a: Já si myslím, že ten odpor je kvůli tomu, že někde něco ochutnali, co nebylo zrovna moc dobře upravené a očištěné! Dokonce může být divočák v říji, kdy maso není poživatelné a ten kdo to nezná, ho náhodou uvařil. Dalším nešvarem je mít divočinu dlouho v mrazáku, to ona nerada a pak to taky není k jídlu. Čerstvé maso z divočiny se má krásně očistit až na kuchyňskou úpravu, až pak mrazit Mastnější části udělat hned např. žebra. Ale ze všeho nejdůležitější je maso před přípravou poočichávat, ale doslova a kousky, které mají jinou barvu uřezat, krevní sraženiny vyříznout, zajíci vyřezat v zadních nohách v kloubu tukový váček, ten moc páchne v jídle a masa odblanit. Žádné mytí v octové vodě, nebo uležení v láku zápach neodstraní.

zuzi777a zuzi777a

7. 1. 2024 11:06

Marie Svarcova: Spousta lidí má k zvěřině respekt nebo dokonce odpor, ale já bych se po divočákovi utloukla! :-*V tlakáči je coby dup. Z trouby je podle mě ještě chutnější, jen trochu déle trvá. U nás musí být všechno fofrem, aby mě ti mí žrouti nepomřeli hladem.😁

Marie Svarcova Marie Svarcova

7. 1. 2024 10:13

:-)<3:yes::yes: velká dobrota (nemám MH ale dělám v troubě a je to skvělé) :-K dobře jsi uvařila a foto je krásné:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: plec vepřová, slanina uzená, sádlo, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, sůl, koření na divočinu, hořčice, pasta papriková, protlak rajčatový, vývar masový

TopRecepty.cz

Rychlé ragú z divočáka v multifunkčním hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO7rX