Rychlé ragú z divočáka v multifunkčním hrnci
Zvěřina má své příznivce i odpůrce. Nebojte se ji vyzkoušet. Nemusí se mnohdy vůbec nakládat, dlouze připravovat a složitě zakrývat její přirozenou chuť. Vhodné koření a využití rychlé úpravy i vám umožní ocenit kvalitu této suroviny.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 707 kJ / 2 081 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 149,50 g |
| Tuky | 148,70 g |
| Vláknina | 15,89 g |
| Cholesterol | 552 mg |
| Sodík | 2,83 g |
| Sůl | 6,85 g |
| Sacharidy | 31,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev, petržel a celer nakrájíme na plátky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme nadrobno. Maso omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na kousky. Krok 2: V multifunkčním hrnci orestujeme slaninu, přidáme sádlo. Na tomto podkladu opečeme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a zarestujeme i maso. Krok 3: Orestované maso osolíme, zasypeme kořením, přidáme paprikovou pastu i protlak. Podlijeme troškou vývaru (do 2/3 ponořeného masa) a spustíme tlakový program po dobu 35 minut. Krok 4: Po uplynutí programu zkontrolujeme měkkost masa, případně můžeme pár minut programu přidat (záleží na stáří zvířete). Zahušťovat není potřeba. Cibule se zeleninou a výpekem maso dostatečně zahustí. Poté můžeme servírovat s vhodnou přílohou.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme nadrobno. Maso omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na kousky. Krok 2: V multifunkčním hrnci orestujeme slaninu, přidáme sádlo. Na tomto podkladu opečeme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a zarestujeme i maso. Krok 3: Orestované maso osolíme, zasypeme kořením, přidáme paprikovou pastu i protlak. Podlijeme troškou vývaru (do 2/3 ponořeného masa) a spustíme tlakový program po dobu 35 minut. Krok 4: Po uplynutí programu zkontrolujeme měkkost masa, případně můžeme pár minut programu přidat (záleží na stáří zvířete). Zahušťovat není potřeba. Cibule se zeleninou a výpekem maso dostatečně zahustí. Poté můžeme servírovat s vhodnou přílohou.
Zveřejněno 6. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé ragú z divočáka v multifunkčním hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO7rX
Moje poznámka
Rychlé ragú z divočáka v multifunkčním hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO7rX
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 12 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 15 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 18 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 7 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 7 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 7 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 7 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 8 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 10 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
slanina uzená,
sádlo,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
sůl,
koření na divočinu,
hořčice,
pasta papriková,
protlak rajčatový,
vývar masový
Komentáře (5)