Plátky vepřové panenky se šípkovou omáčkou
Máte- li chuť na vepřové plátky s nádechem přípravy "na divoko", vyzkoušejte náš recept. Víno a šípková marmeláda v omáčce skvěle doplní chuť marinovaného masa. Vůně a chuť tymiánu i jalovce bude doprovázet přípravu i konzumaci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 502 kJ / 1 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,63 g |
Tuky | 55,92 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 38,06 g |
Postup přípravy
Do pánve nalijeme trochu vína (můžeme použít z marinády i s kořením), přilijeme hovězí vývar a přidáme šípkovou marmeládu.
Povaříme do mírného zhoustnutí.
Poté omáčku podle chuti osolíme, opepříme, případně i zakápneme citronovou šťávou. Krok 5: Vhodnou přílohou jsou pečené česnekové brambory.
Zveřejněno 5. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plátky vepřové panenky se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zB6
Moje poznámka
Plátky vepřové panenky se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zB6
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 18 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 18 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 19 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 19 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynutý švestkový koláč
pesmax před 14 minutami
Vepřové maso na mrkvi
JitulinaK před 1 hodinou
Dušené zelí
rimul@email.cz před 1 hodinou
Cuketový perník
Raslik před 1 hodinou
Vepřové kostky se smetanou
Zdenislavka před 2 hodinami
Václavkový guláš (bez mouky)
Sahula před 3 hodinami
Václavkový guláš
Sahula před 3 hodinami
Krémová polévka z červené řepy
ricci před 3 hodinami
Guláš z václavek
Sahula před 3 hodinami
Kuřecí maso na medu
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
tymián čerstvý,
víno červené,
jalovec,
marmeláda šípková,
vývar hovězí,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
olej olivový
Komentáře (7)
Ano, Gurmety a také Apetity jsem několik let odebírala a dost jsem si z nich vzala. K něčemu se vracím a jiné objevuji až nyní...