Křupavý květák po italsku
Pokud máte rádi smažené pochoutky v křupavé panko strouhance, určitě uvítáte její domácí alternativu s použitím krupičky se strouhankou. Kromě květáku zkuste další zeleninu: brokolici, cuketu, celer, klínky zelí, nebo pak choi.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 047 kJ / 728 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,03 g |
| Tuky | 10,29 g |
| Vláknina | 15,83 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 729 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 113,95 g |
Postup přípravy
Starší květák předvaříme v páře cca 3 minuty, aby zůstal křupavý, mladý čerstvý květák předvařit nemusíme. Vejce s bílkem dobře rozšleháme. Krok 2: Růžičky květáku protáhneme vejci a obalíme ve strouhance smíchané s krupičkou.
Rozehřejeme pánev a dáme olej vhodný ke smažení nejlépe rafinovaný (arašídový,
olivový, kokosový, řepkový). Krok 3: Ve vrstvě horkého oleje osmažíme obalené kousky. Osmažené dozlatova necháme na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk. Podáváme se salátem podle chuti posypané hrubou solí. Kdo má rád přidá balsamico.
Zveřejněno 12. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavý květák po italsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73XnA
Moje poznámka
Křupavý květák po italsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73XnA
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 9 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 9 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 9 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 5 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 6 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 6 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 7 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 7 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 7 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 9 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 9 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 10 hodinami
Suroviny:
květák,
vejce,
bílek,
strouhanka,
krupička,
olej,
sůl hrubá,
ocet balsamiko
Komentáře (3)