Rychlá boloňská omáčka
Slavná boloňská omáčka chutná opravdu výborně, vyžaduje ale dlouhý čas na přípravu. Ochutnejte tuto zjednodušenou verzi, kterou připravíte mnohem rychleji. Hodí se na lasagne nebo jiné těstoviny.
Suroviny pro 5 porcí
4 -6 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 140 kJ / 512 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,82 g |
Tuky | 28,62 g |
Vláknina | 6,16 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 171 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 10,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Přidáme maso, orestujeme, aby maso nebylo syrové, a promícháme.
Krok 3: Osolíme, opepříme a přidáme protlak, cukr, koření a prolisovaný česnek.
Krok 4: Promícháme a krátce povaříme.
Krok 5: Podáváme s těstovinami.
Zveřejněno 25. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá boloňská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68rK
Moje poznámka
Rychlá boloňská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68rK
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Suroviny:
maso hovězí mleté,
protlak rajčatový,
cibule,
česnek,
olej olivový,
sůl,
cukr,
pepř mletý,
koření provensálské
Komentáře (3)