Rychlá boloňská omáčka
Slavná boloňská omáčka chutná opravdu výborně, vyžaduje ale dlouhý čas na přípravu. Ochutnejte tuto zjednodušenou verzi, kterou připravíte mnohem rychleji. Hodí se na lasagne nebo jiné těstoviny.
Suroviny pro 5 porcí
4 -6 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 140 kJ / 512 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,82 g |
| Tuky | 28,62 g |
| Vláknina | 6,16 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 171 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 10,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Přidáme maso, orestujeme, aby maso nebylo syrové, a promícháme.
Krok 3: Osolíme, opepříme a přidáme protlak, cukr, koření a prolisovaný česnek.
Krok 4: Promícháme a krátce povaříme.
Krok 5: Podáváme s těstovinami.
Zveřejněno 25. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá boloňská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68rK
Moje poznámka
Rychlá boloňská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68rK
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 1 hodinou
Opilcův kapr
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 40 minutami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 2 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 2 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 2 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 2 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 2 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 3 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 3 hodinami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 3 hodinami
Medovníkové koule
Dechtochema před 3 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
protlak rajčatový,
cibule,
česnek,
olej olivový,
sůl,
cukr,
pepř mletý,
koření provensálské
Komentáře (3)