Koláč s ostružinami a žloutkovým krémem
Ostružiny zpestří moučník svou krásnou barvou a výraznou chutí. Zalijeme je lahodným žloutkovým krémem, který voní po mandlovém likéru, a díky smetaně je opravdu jemný. Na povrchu koláče příjemně křupou mandlové lupínky.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 213 kJ / 4 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,38 g |
Tuky | 202,70 g |
Vláknina | 21,20 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 266 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 550,32 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč s ostružinami a žloutkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYM1
Moje poznámka
Koláč s ostružinami a žloutkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYM1
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 1 hodinou
Krenex
dragomirac před 3 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 3 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 3 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 4 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 4 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 5 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
žloutek,
cukr krupice,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
amaretto,
ostružiny,
lupínky mandlové,
cukr moučkový
Komentáře (3)