Sterilovaný okurkový salát
Tento osvěžující salát se připravuje z nastrouhaných čerstvých okurek, které jsou zalité sladkokyselým nálevem. Je to ideální volba pro milovníky klasických chutí a domácích zavařenin, která přináší chuť léta na váš stůl po celý rok.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 240 kJ / 1 969 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,43 g |
| Tuky | 5,09 g |
| Vláknina | 82,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 16,48 g |
| Sůl | 40,00 g |
| Sacharidy | 418,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurky očistíme, velké oloupeme a nastrouháme nahrubo. Necháme 2–3 hodinky stát. Slijeme vodu, kterou pustí okurky, a vylejeme ji.
Krok 2: Vodu, ocet, sůl a cukr promícháme a necháme přejít varem. Odstavíme z plotny a necháme trošku vychladit.
Krok 3: Nálev přidáme do nastrouhaných a vody zbavených okurek, promícháme a plníme do čistých menších sklenic. Zavíčkujeme.
Krok 4: Sterilujeme při teplotě 80 °C po dobu 15 minut. Sklenice vyndáme a necháme do druhého dne zchladit.
Zveřejněno 13. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilovaný okurkový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEMrK
Moje poznámka
Sterilovaný okurkový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEMrK
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Suroviny:
okurka čerstvá,
voda,
ocet,
sůl,
cukr krystal,
cibule,
kopr
Komentáře (2)