Sterilovaný okurkový salát
Tento osvěžující salát se připravuje z nastrouhaných čerstvých okurek a zalitých sladkokyselým nálevem. Ideální volba pro milovníky klasických chutí a domácích zavařenin, která přináší chuť léta na váš stůl po celý rok.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 240 kJ / 1 969 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,43 g |
Tuky | 5,09 g |
Vláknina | 82,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,48 g |
Sůl | 40,00 g |
Sacharidy | 418,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurky očistíme, velké oloupeme a nastrouháme nahrubo. Necháme 2-3 hodinky stát. Slijeme vodu co pustí okurky a vylejeme ji.
Krok 2: Vodu, ocet, sůl a cukr, promícháme a necháme přejít varem. Odstavíme z plotny a necháme trošku vychladit.
Krok 3: Nálev přidáme do nastrouhaných a vody zbavených okurek, promícháme a plníme do čistých menších sklenic. Zavíčkujeme.
Krok 4: Sterilujeme při teplotě 80 °C po dobu 15-ti minut. Sklenice vyndáme a necháme do druhého dne zchladit.
Zveřejněno 13. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilovaný okurkový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEMrK
Moje poznámka
Sterilovaný okurkový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEMrK
Nejnovější recepty
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 13 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 18 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 18 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 7 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 9 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 10 hodinami
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 12 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 12 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 12 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 12 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 12 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 13 hodinami
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 13 hodinami
Suroviny:
okurka čerstvá,
voda,
ocet,
sůl,
cukr krystal,
cibule,
kopr
Komentáře (2)