Čatní z lilků
Velkou úrodu lilků a rajčat využijeme při přípravě výborného zeleninového čatní, se kterým si skvělou chuť zeleniny vychutnáme i mimo sezónu. Čatní se hodí k sýru, chipsům nebo jako zeleninová příloha k masu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 117 kJ / 984 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,12 g |
Tuky | 23,89 g |
Vláknina | 22,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,67 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 174,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou cibuli a lilky nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme slupku a také nakrájíme.
Krok 2: Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli a přidáme nakrájené lilky. Společně restujeme 10 minut. Přidáme rajčata, rozmačkaný česnek, cukr, sůl a přilijeme ocet.
Krok 3: Promícháme a za občasného míchání dusíme 20 minut. Pokud rajčata pustí hodně šťávy, necháme přebytečnou tekutinu vypařit bez pokličky. Dle chuti můžeme přidat cukr nebo ocet. Asi 5 minut před koncem varu přidáme nasekanou bazalku.
Krok 4: Čatní plníme do horkou vodou vymytých sklenic, otřeme jim hrdla, zavíčkujeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci přibližně 30 minut.
Krok 5: Podáváme k sýrům, chipsům nebo třeba k pečenému masu.
Zveřejněno 19. 8. 2024 18:02
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čatní z lilků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpk6
Moje poznámka
Čatní z lilků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpk6
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 9 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 16 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí s brambory, cuketou a žampiony
KatuleF před 22 minutami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
KatuleF před 24 minutami
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
KatuleF před 25 minutami
Katův šleh po mém
KatuleF před 26 minutami
Roštěná na cibuli
KatuleF před 27 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
KatuleF před 29 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
KatuleF před 31 minutami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
KatuleF před 32 minutami
Kuřecí stehenní řízky na jižanský způsob
KatuleF před 34 minutami
Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
KatuleF před 34 minutami
Suroviny:
cibule červená,
lilek,
rajče,
olej,
česnek,
cukr třtinový,
sůl,
ocet vinný bílý,
bazalka čerstvá
Komentáře