

Dušené brambory s fazolkama
Suroviny 2 porce
- 240 g brambor
- 1 cibule
- 30 g prorostlé uzené slaniny
- 2 stroužky česneku
- 200 g sterilovaných fazolových lusků
- 1 lžíce kečupu
- 2 rajčata
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
Postup přípravy receptu
Slaninu narežeme na väčšie kocky, orestujeme krátko a pridáme cibuľu nasekanú nadrobno. Pridáme ošúpane a na väčšie kocky nakrájané zemiaky, restujeme 5 minút za občasného miešania. Zemiaky podlejeme trochou vody a dusíme 5 minút.
Pridáme na plátky narezaný cesnak, kečup, soľ, mleté čierne korenie a znova necháme dusiť asi 5 minút.
Nakoniec pridáme scedené alebo zvlášť vo vode uvarené fazuľky a dusíme kým sa neudusia zemiaky do mäkka a voda by sa mala zredukovať na minimum, takže jej množstvo sledujeme a ak máme dosť tekutiny, pri dusení už zemiaky nezakrývame, aby sa prebytočná šťava odparila.
Šťavy má byť len toľko, aby sa zmes nebola suchá, nelepila sa na dno hrnca.
Zemiaková zmes nesmie plávať ako v polievke. Na záver pridáme majoránku. Podávame buď samostatne, alebo s čerstvým pečivom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dušené brambory s fazolkama
-
Tak to jsem ještě nikdy nejedla, ale mám fazolky i brambory ráda, tak uřčitě vyzkouším.
-
-
Tejaja
.Tak něco velmi podobné dělám,jen vařím brambory zvlášť.Že mě nikdy nenapadlo to spojit dohromady
,ty brambory přeci musí natáhnout těmi vůněmi už při vaření a jídlo je pak o hodně lepší
.Posílám ti boďku za prima nápad a už se těším až zasednu ke tvé variantě,k tomu čerstvé tmavé pečivo
.Díky