Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami

Suroviny

600 g filety ze sumce
800 g brambor
sůl
olivový olej
250 g zelených fazolek
1 řapíkatý celer (2 stonky)
2 PL dijónské hořčice
pepř
200 g mrkve
citrónová šťáva z 1 citronu
400 ml mléka
2 PL másla
sůl
200 g slaniny
100 g sýra gouda

Postup přípravy receptu

  1. Filety ze sumce omyjeme, osušíme, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, opepříme, zavineme je plátky slaniny a necháme chvíli v chladu.

  2. Brambory, řapíkatý celer a mrkev omyjeme, očistíme a pokrájíme na plátky. Zvlášť povaříme mrkev, řapíkatý celer, zvlášť brambory v osolené vodě do poloměkka, zcedíme, necháme okapat a dáme do máslem vymaštěného pekáčku.

  3. Fazolky očistíme, omyjeme, spaříme ve vroucí osolené vodě a prudce je zchladíme ve studené vodě, opět zcedíme a necháme v cedníku okapat. Poté fazolky přidáme k zelenině, kterou jsme dali do pekáčku.

  4. V misce rozšleháme vejce s vlažným mlékem, hořčicí a solí. Všechnu zeleninu v pekáčku zalijeme připravenou směsí z vajec, mléka a hořčice.

  5. Sumce se slaninou nejdříve zprudka orestujeme na pánvi z obou stran a poté ho přendáme do pekáčku k zelenině. Pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut na 170°C. Ke konci pečení rybu posypeme sýrem, slabě osolíme a ldyž se sár roztaví, troubu vypneme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Filety jsem měla chlazené, byly moc dobré, bez kostí, tak jsem zkusila zase něco jinak, občas to tak dělávám s lososem.

Komentáře k receptu Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami

Tématické fráze: sumec recepty sumec recept sumec na zelenině recepty pečenej sumec jak udělat sumce nejlepší recepty sumec recept na pečeného sumce sumec na zelenině recepty recept sumec top recepty na sumce recepty ze sumce jak dlouho péct sumce recept na sumce jak uvařit sumce top recepty sumec nejlepsi recept na sumce recepty na sumce jak upéct sumce pečený sumec na zelenině recepty sumec