Batátová kořeněná polévka
Ve dnech s chladným a nepříjemným počasím přijde vhod krémová polévka, která zahřeje i zasytí. Kromě skvělé chuti potěší i krásnou vůní. Nakonec ji zahustíme červenou čočkou a zjemníme kokosovým mlékem.
Postup přípravy
Krok 1: Batáty a mrkev oloupeme a nakrájíme na hrubší kostky.
Krok 2: V hrnci orestujeme na oleji oloupanou cibulku nakrájenou na kostičky. Jakmile zesklovatí, přidáme k ní nasekaný zázvor, česnek a najemno nastrouhanou kurkumu. Promícháme a po minutě do hrnce přidáme batáty s mrkví, chilli, skořici, římský kmín a koriandr. Vše promícháme a společně 1-2 minuty prohřejeme.
Krok 3: K zelenině vlijeme vývar a přidáme čočku. Přivedeme k varu a poté necháme probublávat na středním plamenu za občasného promíchání do změknutí zeleniny.
Krok 4: Poté polévku rozmixujeme dohladka, dochutíme ji solí, pepřem a citronovou šťávou. Dle chuti ji zjemníme kokosovým mlékem a již jen krátce prohřejeme.
Zveřejněno 28. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátová kořeněná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDYwg
Moje poznámka
Batátová kořeněná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDYwg
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 12 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 18 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 22 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 22 minutami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 1 hodinou
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 1 hodinou
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 1 hodinou
Domácí kečup
Baruska. před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 7 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 14 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 14 hodinami
Krenex
dragomirac před 16 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 16 hodinami
Suroviny:
olej,
cibule,
zázvor,
česnek,
kurkuma,
batáty,
mrkev,
chilli,
skořice,
římský kmín mletý,
koriandr,
vývar zeleninový,
čočka červená,
mléko kokosové
Komentáře (1)