Dušený staročeský závitek
Masové závitky můžeme připravit jako všední, ale i sváteční pokrm. Do plátků z vepřové kýty zabalíme směs zelí a kousek kroupového jelítka. Podušené doměkka je podáváme přelité omáčkou z výpeku.
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Jakmile zesklovatí, přidáme k ní zelí, na proužky nakrájené papriky, podle potřeby dochutíme a dusíme do měkka.
Krok 2: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, ke kraji položíme půlku jelítka, na zbytek plátku rozprostřeme zelí (zbytek zelí použijeme jako přílohu), svineme, ovážeme nití a na zbytku sádla osmahneme.
Krok 3: Pod každý závitek dáme plátek slaniny, podlijeme malým množstvím vody a dusíme do měkka. Závitky dáme stranou a sos podle potřeby zahustíme moukou.
Zveřejněno 16. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušený staročeský závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR6mr
Moje poznámka
Dušený staročeský závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR6mr
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 15 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 17 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 19 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 7 hodinami
Margot kuličky
Junys před 8 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 8 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 8 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 8 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 10 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 10 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 11 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 11 hodinami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 11 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
jelito,
zelí sterilované,
cibule,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
slanina,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
mouka polohrubá
Komentáře (1)