Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušený staročeský závitek

Masové závitky můžeme připravit jako všední, ale i sváteční pokrm. Do plátků z vepřové kýty zabalíme směs zelí a kousek kroupového jelítka. Podušené doměkka je podáváme přelité omáčkou z výpeku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Jakmile zesklovatí, přidáme k ní zelí, na proužky nakrájené papriky, podle potřeby dochutíme a dusíme do měkka. Krok 2: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, ke kraji položíme půlku jelítka, na zbytek plátku rozprostřeme zelí (zbytek zelí použijeme jako přílohu), svineme, ovážeme nití a na zbytku sádla osmahneme. Krok 3: Pod každý závitek dáme plátek slaniny, podlijeme malým množstvím vody a dusíme do měkka. Závitky dáme stranou a sos podle potřeby zahustíme moukou.

Zveřejněno 16. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený staročeský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6mr

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený staročeský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6mr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, jelito, zelí sterilované, cibule, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, slanina, sádlo, sůl, pepř mletý, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu