Švýcarské suflé
Slané sýrové suflé je lahodný předkrm, který je díky sněhu z bílků krásně nadýchaný. Během pečení velmi nabyde na objemu a na povrchu se utvoří zlatá kůrka. Pro příjemnou vůni přidáme i trochu oregana.
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve vymažeme a vysypeme formu na suflé. Troubu včas vyhřejeme na 180 °C.
Krok 2: Rozpustíme máslo a smícháme ho s moukou. Po troškách přiléváme mléko a vytvoříme těsto. Poté přidáme žloutky a sýr.
Krok 3: Šleháme metličkou a ochutíme.
Krok 4: Ušleháme bílky se solí a jemně je vkládáme do hmoty, příliš nemícháme, spíš jen obracíme vařečkou.
Krok 5: Pečeme asi 25 minut, troubu neotvíráme.
Krok 6: Servírujeme s čerstvou zeleninou, olivami nebo se saláty.
Zveřejněno 18. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švýcarské suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYXz6
Moje poznámka
Švýcarské suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYXz6
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 16 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 17 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 18 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Suroviny:
máslo,
sýr nastrouhaný,
žloutek,
mléko,
mouka hladká,
bílek,
koření oregáno,
sůl,
tuk,
mouka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.