Švýcarské suflé
Slané sýrové suflé je lahodný předkrm, který je díky sněhu z bílků krásně nadýchaný. Během pečení velmi nabyde na objemu a na povrchu se utvoří zlatá kůrka. Pro příjemnou vůni přidáme i trochu oregana.
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve vymažeme a vysypeme formu na suflé. Troubu včas vyhřejeme na 180 °C.
Krok 2: Rozpustíme máslo a smícháme ho s moukou. Po troškách přiléváme mléko a vytvoříme těsto. Poté přidáme žloutky a sýr.
Krok 3: Šleháme metličkou a ochutíme.
Krok 4: Ušleháme bílky se solí a jemně je vkládáme do hmoty, příliš nemícháme, spíš jen obracíme vařečkou.
Krok 5: Pečeme asi 25 minut, troubu neotvíráme.
Krok 6: Servírujeme s čerstvou zeleninou, olivami nebo se saláty.
Zveřejněno 18. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švýcarské suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYXz6
Moje poznámka
Švýcarské suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYXz6
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 16 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 20 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 13 minutami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 13 minutami
Domácí kečup
Baruska. před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 12 hodinami
Krenex
dragomirac před 14 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 14 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 14 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 15 hodinami
Suroviny:
máslo,
sýr nastrouhaný,
žloutek,
mléko,
mouka hladká,
bílek,
koření oregáno,
sůl,
tuk,
mouka
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.