Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní polévka s růžičkovou kapustou

Snadné a výživné polévky by neměly v našem jídelníčku chybět. Na všední, ale i sváteční den si můžeme připravit tuto pestrobarevnou polévku. Najdeme v ní spoustu zeleniny, která propojí chuť s máslovou jíškou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev a celer očistíme a nastrouháme. Kapustičky, květák a pórek pokrájíme na menší kousky. Krok 2: V hrnci necháme rozpustit máslo‚ přisypeme mouku a usmažíme jíšku. Vklepneme vejce‚ zamícháme, přidáme nastrouhanou a nakrájenou zeleninu a také celerovou nať. Zalijeme vodou‚ přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 15 minut. Krok 3: Přidáme sůl‚ pepř a kmín dle chuti. Nakonec přidáme nakrájenou pažitku nebo petrželku.

Zveřejněno 19. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní polévka s růžičkovou kapustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY5nL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní polévka s růžičkovou kapustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY5nL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, mouka hladká, vejce, mrkev, kapustičky, květák, pórek, celer, nať celerová, voda, sůl, pepř mletý, kmín celý, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu