Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citrónová babeta

Vzpomínáte si na citronovou buchtu, které se dodnes říká Babeta? Jednoduchý, ale nesmírně oblíbený moučník plný vůně a chuti citrónů se prodával v sámošce zabalený v měkké hliníkové vaničce. Po upečení můžete pocukrovat nebo polít polevou.

Hodnocení receptu je 5,0 (61×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

8. 10. 2009 16:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 271 kJ / 3 172 kcal
Bílkoviny60,98 g
Tuky133,46 g
Vláknina11,64 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 530 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy425,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Moučník je nadýchaný a má příjemně kyselou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dooga Dooga

20. 11. 2009 09:46

Jo,jo dal jsem na tebe a dal to na větší plech a je to akorát vysoký. To aroma jsem si přivezl z Německa. Mám ho doma už dost dlouho, a zatím jsem používal jen rumový do punčových řezů. Tak alespoň je pro ně další využití. Je to sada, je tam rum, citron, hořká mandle, pomeranč a vanilkové máslo. Značka Belbake. Dává se půl ampulky na půl kila mouky nebo půl litru tekutiny. Přidávám foto k receptu. Kdyby tam vadilo, tak to smáznu.

Iljusa Iljusa

20. 11. 2009 09:09

Doogo - :yes:, jsem ráda, za zkušenost s aroma, jen se zeptám na značku (asi to byl dr. Oetker tipuji), nemám s citr. trestí zkušenost, jen s mandlovou. Já dolévala trochu více vody, měla jsem citronky takové mrzáčky :-)Koukám, že jsi toho měl také velký plech ;-)

Dooga Dooga

20. 11. 2009 08:45

Tak mám hotovo. A dopadlo to výborně. Dal jsem šťávu ze 3 citronů, a už skoro ani žádnou vodu. Té šťávy bylo skoro těch 100ml. Přidal jsem i citronové aroma. A navrch aby toho nebylo málo i citronovou polevu. Ale výsledek je fakt vynikající.:yes:
Přidávám foto;-)

koky

19. 11. 2009 14:21

Tak mám upečeno a musím říct-je to fakt BOMBA jak od mé babičky:-p Mňam super recept!:yes: Tak a teď hurá na další recept tentokrát muffiny:-D

Iljusa Iljusa

19. 11. 2009 09:46

držím pěsti ;-) Právě tu kombinaci citron+voda jsem řešila tím doplněním, měla jsem strach, aby to nebylo moc řídké, když jsem vlastně přidala šťávu z dalšího citronu.;-)

Dooga Dooga

19. 11. 2009 09:43

Tak já něco vyzkouším, a pak dám vědět.

Iljusa Iljusa

19. 11. 2009 09:41

no s tím nemám zkušenost, proto jsem se snažila tu kyselost podtrhnout tou citronovou polevou, když to zkusíš a vyjde to, budu ráda za radu ;-)

Dooga Dooga

19. 11. 2009 09:40

Tak myslíš k těm citronům přidat ještě tresť?

Iljusa Iljusa

19. 11. 2009 09:39

Já jí předtím již jednou dělala, a zdála se nám málo citronová, proto ten zmatek s tou šťávou. Chtěli jsme takovou tu hodně citronovou, ale to asi v krámu řeší právě tou trestí.

Dooga Dooga

19. 11. 2009 09:37

Jo, dobrý, já jen, že jí chci dneska vyzkoušet, tak abych něco nezkonil. Dík.;-)

Iljusa Iljusa

19. 11. 2009 09:35

Doogo já vím, chtěla jsem napsat, že jsem doplnila do 100 ml vody tu citr. šťávu a dokonale jsem se do toho zamotala :-D:-D

Dooga Dooga

19. 11. 2009 09:31

Iljuso, prosím vysvětli mi rozdíl mezi 1 dcl a 100ml?

Iljusa Iljusa

19. 11. 2009 08:57

koky (neregistrovaný/á) - jestli mohu poradit, nejsem sice autor receptu, ale 1 dcl oleje a 1 dcl vody jsem nedala, na množství mouky a cukru to bylo strašně málo, dala jsem 100 ml oleje a citr. šťávu (ze 3 citronů)jsem doplnila do 100 ml vodou. Takže to bylo něco na způsob klasického olej. těsta. Do těsta jsem ostrouhala kůru ze 2 omytých citronů ;-)
Chtěla jsem to napsat do komentářů, ale zapoměla jsem na to ;-)

koky

19. 11. 2009 08:44

mirca 75- moc děkuji za odpověď,já si to tak nějak sama myslela ,že by to už nebylo ono.Dnes zkusím upéct a napíši jakl se mi povedla.;-):-)

Iljusa Iljusa

17. 11. 2009 15:07

Dnes jsem upekla ke kávě (čaji). Těsta bylo hodně, musela jsem ho dát nakonec do pekáčku.
Postup jsem změnila: po rozdělení vajec jsem přidala olej, vodu a šlehala do pěny, poté přidala citr. šťávu, mouku s pr. do peč., citronovou kůrou a nakonec sníh. Recept se mi zdá trochu zmatený. Moučník jsem polila citr. polevou. Je vynikající - osvěžující :yes:+bod (viz foto)

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchta babeta buchta babeta recept recept na citronovou babetu moučník babeta babeta buchta citronóvá buchta bábovka babeta babeta moučník babeta bábovka hrnickova babeta citronova babetka citronova hrnkova buchta hrníčková citronová buchta citronová buchta hrníčková citronova babetka recept citronová bábovka recept babetka recept citronova buchta recept recepty na citronovou buchtu recept na buchtu babeta

Suroviny: mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, voda, olej, citron, citron, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Citrónová babeta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0V4K