Polévka z klobásy

magdalenka Kuchař: magdalenka

Polévky 3 názory

Suroviny

20 g sádla
20 g hladké mouky
mletá paprika
voda
sůl
1 kostka Masoxu - případně vegeta
bobkový list
300 g kvalitní uzené klobásy - maďarský typ
100 ml zakysané smetany
jako zavářka - drobenka, strouhání, nebo zvlášť vyvaříme široké nudle
vejce natvrdo - na osobu jedno
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na masti osmažíme múku, pridáme papriku, zalejeme vodou, rozšľaháme,vložíme bobkový list,Masox kocku, keď začne vrieť, vložíme pokrájanú klobásu. Vhodíme aj mrveničku.

  2. Keď je mrvenička, klobása mäkká, vlejeme kyslú smotanu.

  3. Ak nemáme mrveničku v zásobu, zvlášť vyvaríme nejaké cestoviny.

  4. Servírujeme tak, že na tanier každému stravníkovi ešte pridáme vajce na tvrdo, pokrájané na plátky.

Poznámka

Jednoduchá a rýchla, ak použijeme dobrú, mierne pikantnú údenú klobásu, určite zachutí milovníkom špeciálnych polievok.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z klobásy

Tématické fráze: polévka z klobásy klobásy recepty klobásová polévka polevka klobasa recepty z klobás polévka z klobás klobasa polevka recept na klobásy vaření z klobás polevka s klobasy polevky z klobasy vaření klobás recept na polevku z klobás klobása do polévky z klobás polevka s klobasou polévka s klobásy recepty recepty z klobás polévka klobásový polévka pokevka z klobasy

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít