Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček s polevou z ledových kaštanů je lahodný moučník plný rozinek, ořechů, čokolády a kandované kůry, který potěší nejen o svátcích. Kombinace jemného těsta, bohaté náplně a sladké polevy bude potěšením pro vaše ústa.
Postup přípravy
Krok 1: Formu na chlebíček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 170 °C.
Krok 2: Mandle nasekáme. Čokoládu nakrájíme. Žloutky oddělíme od bílků.
Krok 3: Bílky vyšleháme s cukrem. Pak postupně, po jednom, zašleháváme žloutky.
Krok 4: Přimícháme prosátou mouku, solamyl, ořechy, pomerančovou šťávu, citronovou šťávu, citronovou kůru, čokoládu, kandovanou kůru a rozinky. Vše promícháme.
Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C zhruba 45-50 minut. Po upečení necháme chlebíček vychladnout.
Krok 6: Ledové kaštany nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni.
Krok 7: Připravenou polevu rozetřeme na moučník. Chlebíček necháme odležet do druhého dne, poté jej teprve nakrájíme.
Zveřejněno 13. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biskupský chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADKXl
Moje poznámka
Biskupský chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADKXl
Nejnovější recepty
Biskupský chlebíček
Přidáno před 1 hodinou
Kmínová s mrkví, bramborem a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Segedín se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Slaný závin se zelím
Přidáno před 4 hodinami
Kachní stehna na česneku
Přidáno před 5 hodinami
Pečené telecí hrudí s hříbkovou omáčkou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Soukenický sekaný řízek
Merylas před 1 hodinou
Vlašský salát speciál podle ČSN
LadyLada před 1 hodinou
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
AjkaS před 1 hodinou
Celozrnné muffiny s medovou polevou
Lada Kašparová před 2 hodinami
Ořechová bábovka
Romanka67 před 4 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Koblych před 5 hodinami
Chutné vafle
Jitka86 před 6 hodinami
Karlovarský knedlík
Innamiya před 7 hodinami
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
zvon23 před 14 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
mandle sekané,
rozinky,
šťáva citronová,
šťáva pomerančová,
čokoláda hořká,
solamyl,
kůra citronová,
kůra citronová kandovaná,
kaštan jedlý,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.