Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vdolky

Pod pojmem vdolky si asi většina z nás představí smažené kynuté těsto s povidly a tvarohem. Nicméně vdolky podle našeho receptu jsou jiné, slané. Pečené bochánky můžete využít jako přílohu k polévkám, například gulášové nebo dršťkové.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba kynutí)

14. 11. 2009 15:06

Suroviny pro 16 kusů

16 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 737 kJ / 4 000 kcal
Bílkoviny89,66 g
Tuky229,29 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 312 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy385,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Michaela Medkova Michaela Medkova

16. 11. 2009 12:02

Simo díky za bodík:-))

Simona Skolakova Simona Skolakova

16. 11. 2009 09:32

Tedy Miško,koukám:-O:-Ojak si se zlepšila,už máš i fotečky přidané a hned to lépe vypadá,je to fakt,že když u receptu není fotka tak tolik nezaujme.Dávám bodík:yes:

Paprika Paprika

14. 11. 2009 21:37

U nás jsou vdolky smažené a rozpeky jsou u nás švestkové koláče s mákem. Tak aby se v tom někdo vyznal:-?:-! :-D:-D:-D

Dr.Holub

14. 11. 2009 18:55

Pro Stusku - toto nejsou plzeňské rozpeky,ty se dělájí z kynutého těsta bez vajíčka,pečou se potřené vodou a po upečení se přelíznou sádlem.Jsou výborné k rajské omáčce,koprovce,houbovce,zadělávaným kedlubnám,mrkvi atd

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 11. 2009 18:44

:yes::yes:

Stuska

14. 11. 2009 17:52

U nás v Plzni se jim říká rozpeky.Výborná záležitost.Babička je dělávala k čočce a k různým polévkám.Taky jsem je jako dítě dostávala ke svačině do školy namazaný máslem.Kde ty krásný časy jsou.

Jiřička

14. 11. 2009 16:00

Tak tohle znám u nás se jim říká sypánky. Jsou výborné. Já jsem je dělala od smrti mamky pouze jednou ona je pekla dost často a mě ji to moc připomíná. Děkuji a už se mi chce bečet. J.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vdolky vdolky s mákem vdolky recept vdolky jednoduché recept na vdolky slané vdolky recept na vdolky slané s mákem vdolky do trouby slane vdolky recept vdolky s mákem recept vdolky k čočce vdolky bez kynutí slané vdolky k polévce vdolky k mrkvi vdolek recept na slané vdolky vdolky recept jednoduché vdolky z trouby recept vdolky sypánky

Suroviny: mouka hladká, olej, mléko, droždí, cukr, vejce, sůl, mák

TopRecepty.cz

Vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvB5