Suroviny
Porce: 8 - 10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 970 kJ / 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,53 g |
Tuky | 34,44 g |
Vláknina | 8,71 g |
Cholesterol | 940 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 6,64 g |
Sacharidy | 19,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu-kel dáme do variacej sa vody a po 5 minútach zchladíme studenou vodou. Bokom ponecháme asi 8 vonkajších listov a po odstránení hlúbika nakrájame na rezančeky.
Krok 2: Na oleji zpeníme cibuľu a pridáme kel, mrkvu narezanú na špalky, nakrájané huby a posolenú zmes necháme dusiť do odparenia vody (20 minút).
Krok 3: Do strednej misky vložíme uvařenu ryžu, na kocky nakrájané udené mäso, roztlačený cesnak, udusenú zmes (náš výtvor), nasekanú petržlenovú vňať a po schladnutí našlahané vajíčka.
Krok 4: Zmes premiešame, dosolíme, dokořeníme, pridáme ľubovolné dochucovadlo, pridal som „zmes na pizzu“ a domiečame strúhankou, by to nebolo riedke.
Krok 5: Väčší cedník-sitko vysteleme utierkou a obložíme do kola odloženými kapustovými-kelovými listami (dá rozum, že stopkami hore) a naplníme namiešanou zmesou. Rohy utierky spolu krížom zaviažeme.
Krok 6: Zaviazanú kapustu-kel vložíme do vriacej sa vody, do ktorej sme pridali kocku bujónu a varíme cca 75 minút. Potom vybereme, necháme odkvapkať a možné je podávať bochník s parenou viedenskou knedľou a paradajkovou-rajčiakovou omáčkou (ja si dávam kôprovku s cesnakom – ni kysewú).
Zveřejněno 15. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustový – kelový bochník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1Yl
Moje poznámka
Kapustový – kelový bochník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1Yl
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 6 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 10 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 14 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 5 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 8 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 9 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 10 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 10 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 11 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 12 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
kelovy,
kapustovy gulas,
kelovy kolac,
kel recepty,
richard vančo,
emanuel pangasius,
kelovy karbanatek recept,
kapustovy kolac,
kelová polévka,
knedlíky s prézlou,
vařime kél,
recepty kel,
recepty+kel,
pôvabnica fialová
Suroviny:
kapusta,
cibule červená,
houby,
mrkev,
sůl,
pepř,
česnek,
maso uzené,
rýže,
vejce,
petrželka,
bujón zeleninový,
strouhanka,
koření oregáno,
tymián,
mateřídouška,
koření na zvěřinu
Komentáře (11)
Já bych k tomu zkusil opečené brambory na slanině a cibuli.
To by mohlo jít.Co myslíš ?
Bod jsem poslal
smukoo .... máš ode mne bodík +