Vánoční medové perníčky - jsou hned měkké
Různorodé tvary plné medu a voňavého koření, oblíbené zejména u dětí, to jsou perníčky. A co teprve když se ozdobí bílkovou polevou. S naším receptem je můžete připravit na poslední chvíli, protože jsou ihned měkké.
Suroviny pro 40 kusů
40kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 446 kJ / 4 409 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,14 g |
Tuky | 147,40 g |
Vláknina | 19,14 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 3,85 g |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 675,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku nasypeme na vál, přidáme jedlou sodu, koření, moučkový cukr a citronovou šťávu.
Krok 2: Mezitím rozehřejeme med, do něj dáme rozpustit Heru a do vlažného medu s tukem rozkvedláme vajíčka.
Krok 3: Vzniklou směs lijeme postupně do připravené mouky a zpracujeme těsto. Podle potřeby podsypáváme moukou. Těsto nesmí být ani tuhé, ani moc řídké.
Krok 4: Jakmile je těsto důkladně vypracované, rozdělíme jej na části a dáme do ledničky ztuhnout a odležet.
Krok 5: Troubu včas rozpálíme na 160 °C.
Krok 6: Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme z něj různé tvary a přenášíme je na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 7: Před pečením perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 8-10 minut.
Krok 8: Zdobíme bílkovou polevou.
Zveřejněno 28. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční medové perníčky - jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANWj
Moje poznámka
Vánoční medové perníčky - jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANWj
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 9 hodinami
Krenex
dragomirac před 10 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 11 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 11 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 12 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 12 hodinami
Tématické fráze:
perníčky vánoční recept,
perníčky hned měkké,
perníčky z hery,
recept na perníčky vánoční vyzkoušený,
perníky vánoční recept,
na kolik péct perníčky,
recept na perníčky hned měkke,
vánoční perníčky recept,
na kolik stupňů péct perníčky,
perníčky ihned měkké,
recept na vanocni pernicky,
recept na pernicky vanocní,
pernicky recept,
výborné perníčky hned měkké,
těsto na medové perníčky,
pernicky s hery,
výborné vánoční perníčky,
vanocni pernicky,
vánoční perníčky recepty,
recept na vánoční perníky
Suroviny:
mouka hladká,
med,
tuk hera,
vejce,
cukr moučkový,
soda jedlá,
citron,
koření do perníku,
vejce,
poleva bílková
Komentáře (28)
Děkuji za radu