Domácí uzené na polský způsob
Češi jsou mistry v mnoha směrech a uzení patří mezi ně. Vyudit si doma maso zvládne spousta z nás. Mnozí s uzením teprve začínají, a tak se jim hodí pár rad či inspirace, například uzené na polský způsob.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
1 dávka 10 kg
Nutriční hodnoty
Energie | 136 684 kJ / 32 668 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 455,40 g |
Tuky | 2 970,36 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 4,60 g |
Sodík | 85,92 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 27,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doporučuji naložené maso před uzením vložit na nějakou dobu do studené vody, aby se povrchová sůl spláchla, maso poté nechat okapat a oschnout a teprve vložit do předem vyhřáté udírny. Ještě bych doporučil rychlosůl řádně rukou rozmíchat až je sůl zcela rozpuštěná
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2012 10:32
13. 3. 2012 12:04
5. 1. 2012 18:36
I.
Musím poděkovat za tento recept. Po různých pokusech to bylo poprvé, kdy se maso opravdu povedlo. Máme naloženou již druhou várku a konečně si nemyslíme, že stavět udírnu byla ztráta času. Ještě jednou - děkuji smajlik
II.
autor: Blažej (neregistrovaný/á)
vloženo: 21. 12. 2010 20:44:20 nahlásit reagovat
Postavil jsem novou udírnu a hned na poprvé jsem vyskoušel tvůj recept a bomba všichni měli mastnou hubu a na podruhe už jsem udil všem co to ochutnali.Maso je pěkně štavnaté a jen se rozpadá na jazyku.Je to skvělý recept,jen tak dál.:-www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/5.gifp
1. 1. 2012 15:07
9. 12. 2011 13:11
8. 12. 2011 16:00
8. 12. 2011 14:33
7. 12. 2011 19:33
P.s. V té vodní si myslím,že je maso spíše uvařené než uzené.
6. 12. 2011 10:29
6. 12. 2011 09:33
5. 12. 2011 23:08
17. 11. 2011 14:36
17. 1. 2011 23:45
17. 1. 2011 23:12
16. 1. 2011 20:12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 3 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 3 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Fit salát
Přidáno před 15 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 20 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 5 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 10 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 1 hodinou
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 1 hodinou
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 4 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: uzení masa v udírně domaci uzene domaci uzeni jak udit maso jak udit jak udit sýr domácí uzené maso domácí uzení masa domaci uzeny syr jak vyudit bucek rychlosul na uzení rychlosůl jak vyudit maso jak udit vepřové maso domácí udírna jakym dřevem udit domácí uzený bůček domácí uzená kýta uzení masa recept na domácí uzené maso
Suroviny: bůček vepřový, voda, rychlosůl, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, česnek
Domácí uzené na polský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8qp
64 názorů