Tuňák na olivách

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Ryby 5 názorů

Suroviny

4 filety z tuňáka
hrst zelených oliv
citron - šťáva
hladká mouka
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce.

  2. Zprudka opečeme z obou stran na másle, vyndáme a udržujeme v teple (třeba zabalené v alobalu).

  3. Do výpeku přisypeme ještě lžíci mouky, prosmahneme, přidáme olivy a a zalijeme malým množstvím studené vody.

  4. Provaříme, případně zredukujeme a dochutíme solí, citrónovou šťávou a například rybí omáčkou nebo lžičkou ostré hořčice.

Poznámka

Místo vody můžeme použít smetanu na vaření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tuňák na olivách

  • majela majela

    právě jsme dojedli, tuňák byl naprosto vynikající!!! ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Já děkuju - za milý komentář. :-K Tak ať chutná...;-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-p Jojo, tuňák potěší vždycky, a ještě k tomu takhle chutně udělaný. Už jsem to vytiskl, ještě přidán bod. A děkuju.:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuju :-), já jsem měla mraženého.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Mlask! Tuňáka mohu ve dne i v noci, ale tak nějak se bojím ho tady kupovat - čerstvej z trhu v Itálii to byla mňamka a cenově taky super - tady jsem zahlédl čerstvého za 699,-Kč/kg. Posílám boda.

    Odpovědět

Tématické fráze: tuňák tunak filet recept příprava tuňáka tuňák recept filet z tuňáka recept filety z tuňáka tuňák recepty tuňák na másle filet z tunáka filety z tunaka recept tuňák filet recepty recept tuňák filet tuńák filety tuňák filety recepty recepty na přípravu tuňáka recept tunak tuňák filety recept tunak filet recepty z tuňáka recept z tunaka

Zapomněl/a jsem heslo