Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém na plnění - nastavovaný

Pokud máte rádi plněné cukroví, jistě se vám bude hodit základní máslový krém, který můžete dle libosti obměňovat. Přidejte ořechy, kakao nebo vanilku, rum nahraďte vaječným likérem nebo mandlovou medovinu, záleží jen na vaší fantazii.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

25. 12. 2009 20:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie11 150 kJ / 2 665 kcal
Bílkoviny14,90 g
Tuky168,25 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 525 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy251,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept na tento krém jsem dostala od maminky mého manžela a už ho pár let používám na vánoční cukroví. Plním s ním hlavně ořechy, používám i na bábovku s krémem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

michelle76 michelle76

9. 9. 2010 16:30

Vyzkouším. Moc se mi to líbí hlavně proto, že tam nejsou žloutky. Boduju bodíkem.;-)

jarca

20. 7. 2010 16:20

mnam 100 bodiku:-p

Vendy

26. 12. 2009 11:38

Super krém, znáte taky krém ze Salka? Četla jsem to na internetu a hned udělala, můžu je doporučit. Salko vaříme 3 hodiny, a pak ho zašleháme do jednoho másla. Možná, že někdo to tu už uvedl. Je to krém karamel.

Gabina

26. 12. 2009 11:37

Tento krém dělám taky, používám do ledovek :yes:

spagetka spagetka

26. 12. 2009 10:17

Tak to je fakt klasika :yes::yes::-p:-p

Hella Hella (moderátorka)

26. 12. 2009 09:56

Je to klasika a škoda, že to tu chybělo. Před Vánocemi jsem tady taky zrovna hledala krémy, tak vím, že tu není. Chtěla jsem přidat nějaké krémy na slepování vánočního pečiva, protože v takovém krému by nemělo být mléko - rychle se v teple kazí a může způsobit citlivým lidem (nebo v létě) problémy. Už jsem to nestihla, ale určitě to napravím. Tenhle krém dělám z polohrubé mouky a už jsem ho zkoušela i z vodou místo mléka.

bandelik

26. 12. 2009 09:24

Musím jen souhlasit.Také tento krém používám a mám ho oblíbený právě proto,že není tak mastný.Zkoušela jsem dělat ze všech druhů mouky a jde to z každé.:yes::-))

mirca75 mirca75

26. 12. 2009 09:21

Pipre:-),když si vzpomenu:-8,tak dávám mouku taky chvíli nabobtnat;-),ale zjistila jsem,že když se vaří opravdu pomalu,tak rozdíl mezi namočenou nebo ne,na chuti žádný není:-).

pipre pipre

26. 12. 2009 08:59

Také tento krém znám, i z hrubé mouky. Opravdu se pomalým vařením rozvaří na hladkou kaši a není v krému vůbec cítit. Protože jsem byla od maminky naučena namáčet dětskou krupičku hodinu před vařením, dělám to i s hrubou moukou před vařením pro krém. Možná zbytečně, ale je to zvyk:-) Dávám bodík +4.

Jikotka Jikotka

25. 12. 2009 23:23

Taky tenhle krém dělám,je suprový a taky se divím že tady nebyl...:yes::yes::-p:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 12. 2009 23:12

Opravdu není cítit, je to fakt bomba krém;-)

mirca75 mirca75

25. 12. 2009 21:35

Yanull:-)není tam cítit vůbec.Já kaši vařím pomalu na malém plameni,takže se ta mouka krásně provaří a změkne.Tudíž ji v krému ještě nikdo nikdy nenašel:-p;-).

yanull yanull

25. 12. 2009 21:22

Miri, také mám tento krém ve svých receptech, ale určitě ne z hrubé mouky. Není tam ta mouka cítit? Víš jak to myslím. Já mám v jednom kaši z hladké a v jednom z polohrubé mouky. Ale oba krémy jsou moc dobré a posílám bodík. :yes::-K

mirca75 mirca75

25. 12. 2009 21:06

Oběma vám děkuju;-) a Bibinko:-),taky musím přiznat,že je u nás za krém číslo jedna:-8.Používám ho i k plnění a potírání bábovky(přidávám jen kakao,kávu,..) a je pak krásně vláčná a přitom nepromáčená.Tenhle krém mi přijde i na rozdíl od ostatních opravdu lehký,v teple se tolik neroztéká a není tak mastný;-).

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 12. 2009 20:56

Taky znám;-):yes: A je dobře, že jsi ho sem dala;-) Znáte někdo tzv. nanukové řezy? Právě ty jsou s tímhle krémem;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: krem z mouky nastavovaný krém do dortů dobrý nastavovaný krém do dortů máslový krém s pudinkem krém nastavovaný kaší krém na dort z mouky nastavovaný krém do cukroví krém ze salka kase do kremu krém ze salka do cukroví pudinkovo máslový krém máslový krém z mouky krém do dortu z mouky krém z hladké mouky krém z kaše krémy na plnění dortů nastavovaný krém do dortu recept krém nastavený kaší krém z hrubé mouky dobrý krém na plnění dortů

Suroviny: mléko, mouka hrubá, máslo, cukr moučkový, rum

TopRecepty.cz

Krém na plnění - nastavovaný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RODK