Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém na plnění - nastavovaný

Pokud máte rádi plněné cukroví, jistě se vám bude hodit základní máslový krém, který můžete dle libosti obměňovat. Přidejte ořechy, kakao nebo vanilku, rum nahraďte vaječným likérem nebo mandlovou medovinu, záleží jen na vaší fantazii.

Hodnocení receptu je 4,9 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 150 kJ /
2 665 kcal
Bílkoviny14,90 g
Tuky168,25 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 525 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy251,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka a mouky uvaříme v hrnci při nižší teplotě na hustou kaši. Za občasného promíchání ji necháme vychladnout. Nebo přetáhneme povrch kuchyňskou fólií. Krok 2: Prosejeme cukr.
Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu a pak ho s cukrem vyšleháme do pěny. Krok 3: Po vystydnutí prošleháme moučnou kaši a po částech ji zapracujeme do máslové pěny. Ke konci vmícháme pomalu rum (je lepší pokud má pokojovou teplotu, ledový má tendence krém srazit). Krok 4: Hotovým krémem plníme košíčky, ořechy, či jiné drobné pamlsky nebo cukroví.

TIP: Jak na krém s moučnou kaší

Zveřejněno 25. 12. 2009

Poznámka autorky mirca75

Recept na tento krém jsem dostala od maminky mého manžela a už ho pár let používám na vánoční cukroví. Plním s ním hlavně ořechy, používám i na bábovku s krémem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krém na plnění - nastavovaný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RODK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krém na plnění - nastavovaný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RODK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Evča: Tedˇjsem takový krém psala jako náplň do košíčků super nápad
:yes:

Doplnění:
...temperovaného másla 250 a PŘÍPADNĚ ochutím (ořechy, mandle, rum)

Máti dělávala dort bez mouky a bez prášku: http://www.labuznik.cz/recept/orechovy-dort-velmi-... (na TOP nenalezen)
Byla to špica a já ho peču taky.
Máti ho plnila cukrovo-kakaovým MÁSLEM :-//
Po dezertu to u nás bylo, jako bychom byli hrobník od Š+G (Můj první klobouk: http://www.volny.cz/jump/povidky.htm ); zatímco on vyslopal rumovou omáčku a brambory nechal, tak my smlsli korpus posuchu a nechali máslo… Maminka se podivovala, že co,co,co?…, stín svůj ale nepřekročila a příště udělala zase stejný máslák:no:
Časem jsem se dopracoval k tomuto krému:
500 mléka + 250 krystalu (vč. vanilky) + 100 polohrubé + 100 čokolády
Uvařím hustou kaši, kterou vmíchám do vyšlehaného temperovaného másla a ochutím (ořechy, mandle, rum) …a špetka skořice, nebo květu, dělá zázraky:yes:

Mám také jednu vychytávku,máslový krém nastavuji mletými piškoty.Jeden baliček piškotů,1 máslo a různé příchutě,rum,kakao,ořechy atd.Vyšlehám v robotu tak 5 minut,krásně se nadlehčí.;-)Plním košíčky,vosí hnízda.Vydrží v chladnu dlouho,nekysne.Naplním si mikrotenový sáček určený do mrazáku,je silnějsí,ustřihnu podle potřeby malý růžek a rovnou plním,jde to rychle.

Pavlina: myslím že to celé máslo 250ml je dostačující

:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-)):-)):-)):-))

Ahoj,lze tento krém použít také na pomazání a dovnitř dortu??našla jsem tento recept •250 ml mléka
•2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
•1 vanilkový cukr
•50 g Omegy
•moučkový cukr dle chuti
•250 g másla
Chtěla bych to použít na svůj první dort,ale bez té Omegy. To by mohlo jít, co myslíte?bude to dostatečně tuhé?díky!

Parááda:) dnes jsem plnila trubičky a zbytek pařížských rohlíčků, na které mi nevyšel krém. Úžasně se připravuje, neměla jsem hrubou mouku, použila jsem polohrubou a vznikl krásně hladký krém :)) Posílám bodíka ukládám :yes::-*;-);-);-)

Můžu tento krém použít i do dortů? :-)

Tak to jsme se přepsala, mléka je 3-4 dl.:-D

Já vařím nastavovací kaši z mléka (2-4 dl), jednoho pudinku (zásadně od Dr. Oetkera) a 1 vrchovatější lžíce polohrubé mouky. Pak přidám 200-250 g másla a cukr podle chuti. S krémem se krásně pracuje. :-)

+1 taky dělám a je bezvadný! Vyzkoušela jsem z každé mouky, ale z hrubé mi chutná nejvíc.

:yes:Také ho občas dělám,teď jsi mi ho připomněla.:-K

Michelle76:-),nevím jestli je v tom rozdíl chuťový,ale já jsem zvyklá ho vařit jen z hrubé mouky. Přijde mi díky ní,takový nadýchanější. S hladkou moukou mám zkušenosti z jiných receptů,že se jakoby víc slepí a není tak jemná.Ale je to možná jen můj pocit;-). Omlouvám se,že reaguju až dnes:-K.

A ještě takový dotázek - jak jsem se tu dočetla v komentářích, tak je asi jedno, když to udělám z hladké nebo polohrubé mouky, že..?

Vyzkouším. Moc se mi to líbí hlavně proto, že tam nejsou žloutky. Boduju bodíkem.;-)

mnam 100 bodiku:-p

Super krém, znáte taky krém ze Salka? Četla jsem to na internetu a hned udělala, můžu je doporučit. Salko vaříme 3 hodiny, a pak ho zašleháme do jednoho másla. Možná, že někdo to tu už uvedl. Je to krém karamel.

Tento krém dělám taky, používám do ledovek :yes:

Tak to je fakt klasika :yes::yes::-p:-p

Je to klasika a škoda, že to tu chybělo. Před Vánocemi jsem tady taky zrovna hledala krémy, tak vím, že tu není. Chtěla jsem přidat nějaké krémy na slepování vánočního pečiva, protože v takovém krému by nemělo být mléko - rychle se v teple kazí a může způsobit citlivým lidem (nebo v létě) problémy. Už jsem to nestihla, ale určitě to napravím. Tenhle krém dělám z polohrubé mouky a už jsem ho zkoušela i z vodou místo mléka.

Musím jen souhlasit.Také tento krém používám a mám ho oblíbený právě proto,že není tak mastný.Zkoušela jsem dělat ze všech druhů mouky a jde to z každé.:yes::-))

Pipre:-),když si vzpomenu:-8,tak dávám mouku taky chvíli nabobtnat;-),ale zjistila jsem,že když se vaří opravdu pomalu,tak rozdíl mezi namočenou nebo ne,na chuti žádný není:-).

Také tento krém znám, i z hrubé mouky. Opravdu se pomalým vařením rozvaří na hladkou kaši a není v krému vůbec cítit. Protože jsem byla od maminky naučena namáčet dětskou krupičku hodinu před vařením, dělám to i s hrubou moukou před vařením pro krém. Možná zbytečně, ale je to zvyk:-) Dávám bodík +4.

Taky tenhle krém dělám,je suprový a taky se divím že tady nebyl...:yes::yes::-p:-K

Opravdu není cítit, je to fakt bomba krém;-)

Yanull:-)není tam cítit vůbec.Já kaši vařím pomalu na malém plameni,takže se ta mouka krásně provaří a změkne.Tudíž ji v krému ještě nikdo nikdy nenašel:-p;-).

Miri, také mám tento krém ve svých receptech, ale určitě ne z hrubé mouky. Není tam ta mouka cítit? Víš jak to myslím. Já mám v jednom kaši z hladké a v jednom z polohrubé mouky. Ale oba krémy jsou moc dobré a posílám bodík. :yes::-K

Oběma vám děkuju;-) a Bibinko:-),taky musím přiznat,že je u nás za krém číslo jedna:-8.Používám ho i k plnění a potírání bábovky(přidávám jen kakao,kávu,..) a je pak krásně vláčná a přitom nepromáčená.Tenhle krém mi přijde i na rozdíl od ostatních opravdu lehký,v teple se tolik neroztéká a není tak mastný;-).

Taky znám;-):yes: A je dobře, že jsi ho sem dala;-) Znáte někdo tzv. nanukové řezy? Právě ty jsou s tímhle krémem;-)

Tématické fráze:
krem z mouky, nastavovaný krém do dortů, dobrý nastavovaný krém do dortů, máslový krém s pudinkem, krém nastavovaný kaší, krém na dort z mouky, nastavovaný krém do cukroví, krém ze salka, kase do kremu, krém ze salka do cukroví, pudinkovo máslový krém, máslový krém z mouky, krém do dortu z mouky, krém z hladké mouky, krém z kaše, krémy na plnění dortů, nastavovaný krém do dortu recept, krém nastavený kaší, krém z hrubé mouky, dobrý krém na plnění dortů

Suroviny:
mléko, mouka hrubá, máslo, cukr moučkový, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu