Ančkine hrozno

gmptop Kuchař: gmptop

Doba přípravy: 60 minut Zavařeniny 15 názorů

Suroviny

0,5 kg hroznového vína
2 feferonky
1 Deko
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hroznové víno pečlivě očistíme, naskládáme do zavařovací sklenice spolu s feferonkami, těch dáme podle chuti.

  2. Zalijeme nálevem a zavaříme jen tak, aby se chytilo víčko. Aby bobule zůstaly křupavé.

  3. Variantou je zalít hrozno nálevem z feferonů. V tom případě uděláme ostrým nožem u stopky křížek. Tato varianta je rychlejší, hrozno natáhne ostrost do několika dní, ale chce to pořádné feferonky, žádné kozí rohy. Pořádnou divokost.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ančkine hrozno

  • hosta hosta(moderátorka)

    gmptop: hezké;-):yes: - jak recept, tak i tvá milá vtipná reakce:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    gmptop::-D:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    gmptop:;-):-)):-))

    Odpovědět

  • gmptop gmptop(autor receptu)

    maris:...záleží na úhlu pohledu. Od vily jsou na Vinohradech a vod Botiče v Nuslích. O územních požadavcích Vršovců nemluvě..:-D
    Pan vrchní to tam v té vinárně vyřešil šalamounsky, podává víno z Rakous. A když jsme u Rakouska, nemuselo mu být, pře sto lety jen ouzko, mohlo mu být i "hrozno" viz Slovník spisovného jazyka českého II str. 98. :-*

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    maris: Náš poněkud zvláštní asistent, co přednášel lexikologii a stylistiku, velice bděl nad tím, abychom používali český jazyk správně. Byl to velepyšný Šumperák a prsil se tím, že tam u nich, kde žije, je nejčistší čeština:-!. Pak se vrátil z oběd a pochvaloval si, že si dal k obědu řízek a okurek a ještě se stihnul podívat do botů, kde výhodně nakoupil :-D:-D:-D :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    gmptop: ani na Vinohradech není problém - v Grébovce jsou vinice;-):-D:-D

    Odpovědět

  • gmptop gmptop(autor receptu)

    je hrozno ukrutno ?: Hrozno se potkává na vinohradech. Na Vinohradech už to problém. Zrovna tak 330 km východně od Hradu chodíme s důvěrou do doktora i do řeznika. Z čehož se nám Vinohradec osype a už se mnou nikdá nepromluví :D;-):-p:-D:-))

    Odpovědět

  • je hrozno ukrutno ? je hrozno ukrutno ?(neregistrovaný)

    re: Variantou je zalít hrozno nálevem z feferonů......v češtině slovo hrozno neexistuje, česky se říká hrozny.
    Ale možná si mažete chléb másalou. :-))

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • eva hubova eva hubova

    Zajímavá chuť,pusa pálí jak sto čertů ale moc dobré:-pfoto a:yes:+10

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Aký krásny recept! Kombináciu sladkého a pikantného si neviem predstaviť, asi by to chcelo vyskúšať...napriek tomu posielam bodíka!
    P.S. Tá fotka v profile je aktuálna?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Kombinaci sladkého a ostrého mám ráda, počínaje chilli omáčkou, přes čokoládu s feferonkami. Ten meloun už jsem jedla, hroznové víno zkusím, až bude sezóna ;-):-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Já si to umim představit moc dobře, protože dělám už hodně let a máme moc rádi podobně naložený meloun
    http://www.toprecepty.cz/recept/6890-meloun--s-fef...
    Miloš, díky za recept:-)+:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Něco podobného už jsem ochutnala a bylo to výborné-sladké a ostré.Doporučuji jako přílohu k hermelínu.Miloši:yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    teda já si to neumím představit tu chuť, chtělo by to vzoreček:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: hrozno jak naložit hroznové víno hroznové víno recepty hrozno recepty recepty z hroznového vína hroznové víno-zavařenina hroznove vino s feferonkou hrozno recept zavarenina z hroznového vina hroznová zavařenina hroznove čatní jak nalozit domaci vino naložit vino recept na vino z hrozna recepty hrozno zavařeniny hrozno zavařené hrozno kozí rohy s hrozny hroznové víno zavařenina hrozno foto

Zapomněl/a jsem heslo