Trdelníky (pečené na trdle v troubě)
Recept ještě nebyl hodnocenSladká pochoutka všech vánočních trhů, vonící až za třetí roh…hodně lidí si je zkouší upéct doma, na zavařovačkách, plechovkách od piva, láhvích od vína – i když to bez…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladká pochoutka všech vánočních trhů, vonící až za třetí roh…hodně lidí si je zkouší upéct doma, na zavařovačkách, plechovkách od piva, láhvích od vína – i když to bez…
Schwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a…
Mrkvový dort, kde mouku nahrazují ořechy a kokos, vás zaujme nejen svou bohatou chutí, ale také zdravým přístupem k dezertům. Místo cukru je zde použit xylitol, který má…
Tento recept je v rodině autorky velice oblíbený. Zkuste ho také. Třeba bude mít úspěch i u vás. Roláda je lehoučká, se šlehačkou je jak dech. Doporučujeme dodržet…
Z mouky, másla, cukru, žloutků, vody a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet v lednici asi hodinu. Těsto vpracujeme do dortové formy a propícháme…
Jelikož jsem si jako "ovoce" zvolila rebarboru, tak jsem ji nejprve upravila. Oloupeme ji a nakrájíme na kostky. Dáme ji do hrnce se lžící medu (není uvedeno v…
Bábovka je královnou mezi moučníky. Provoní celý domov a potěší snad každého, kdo ochutná. Vyzkoušejte tuto dvoubarevnou s tvarohovou náplní vonící po vanilce. Hodí se…
Žloutky s cukrem a horkou vodou utřeme do pěny. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Smícháme pol. mouku s práškem do pečiva. Vše smícháme dohromady, dáme na plech a…
1.Z uvedených surovin na těsto zpracujeme těsto, které necháme v lednici asi 30 minut odpočinout. Pak z něj vyválíme asi 3-4 cm silný plát. 2. Plech s vysokým okrajem…
Sladké koláče má rád snad úplně každý, ale co takhle slané koláče, se sýrovým krémem a náplní z anglické slaniny, šunky a uzeného Eidamu? Jejich chuť vás určitě velice…
Tenká vrstva těsta, šťavnatá sladkokyselá náplň ze švestek a rebarbory a nazlátlý sníh na povrchu - to vše tvoří tento vynikající koláč, který si jistě oblíbíte i vy. Na…
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, přidáme trochu soli, špetku muškátového květu, 3 žloutky, promícháme a vmícháme sníh a utvoříme z toho těsto. Tvoříme kouličky, které…
Laskonky patří mezi klasiku našich cukráren. Lehké a křehké cukroví naplněné lahodným krémem. Podle našeho receptu si můžete připravit lahodné laskonky přímo u vás doma.…
Smažený sýr je v českých kuchyních stále populární. Pokud chcete tuto dobrotu obměnit a netrápit se s trojobalem, vyzkoušejte sýrové kuličky podle našeho receptu. K…
Pokud hledáte moučník, který vydrží výborný i několik dnů po upečení, právě jste ho našli! Vyzkoušený rodinný recept na vrstvené řezy plné ořechů je vhodný nejen na…
Velmi exkluzivně vypadající moučník upečete podle našeho receptu. Jednotlivé vrstvy řezů k sobě ladí chuťově a navíc vypadají roztomile. Tvarohová a sněhová čepice s…
Z mléka pudinkových prášků a cukru uvařte pudink. Ještě do teplého pudinku ručně metličkou zamíchejte sníh, který vyšleháte z připravených bílků. Ve vodě rozmíchejte…
Droždí rozdrobíme a rozmícháme s cukrem. Až se rozteče přilijeme vlahé mléko, rozšlehané žloutky, vlahé máslo. Promícháme a přidáme prosátou mouku, sůl a majolku. …
Rajče a papriku nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej orestovat dosklovita. Plátky masa mírně naklepeme,…
Polovinu cukru, kakao a žloutky řádně vymíchat. Do vaječné masy přimíchat po částech olej a vodu.Poté postupně a zlehka zamíchávat mouku smíchanou s práškem do pečiva a…
Bílé až zlatavé kokosky, které připomínají mezi barevnými cukrovinkami právě napadený sníh, nemusíte dělat jen v zimě okolo Vánoc. S tímto jednoduchým receptem si je…
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, nakonec mouku, kypřící prášek, teplé mléko a sníh z bílků.Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.Posypeme hojně ovocem.…
Vypracujeme těsto, vykrájíme kolečka nebo jiný tvar a upečeme.Na kolečka dáme kuličku náplně a přimáčkneme motýlkem vlašského ořechu.
Královská glazura alias bílková poleva, poleva na perníčky. Tradičně se vyrábí z čerstvých bílků. V našem receptu vám ukážeme variantu se sušenými bílky a vodou. Tato…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Retro cukrárna: Kremrole z jemného křehkého těsta plněné nadýchanou náplní z bílků a cukru se rozplývají na jazyku
Jak dlouho skladovat jídlo v lednici? Čistý vývar může za určitých podmínek vydržet týdny, nejchoulostivější je mleté maso
Ochutnejte Kodaň: Kde koupíte nejlepší krevetové chlebíčky, kam zajít na tržnici a co si přivézt domů