Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Smetanová houbová omáčka s vlastnoručně nasbíraných hříbků podávaná s jemným kynutým nebo karlovarským knedlíkem potěší určitě milovníky hub. Toto syté jídlo můžeme…

Ivvettaa

40 min

Nakládaný bůček Videorecept

Nakládaný bůček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pokud máte doma krásný kousek bůčku, rozhodně musíte vyzkoušet náš recept na bezkonkurenční bůček s česnekem a paprikou. Lze ho servírovat jen tak s chlebem k večeři,…

ruzena

60 min

Hovězí s mysliveckou omáčkou

Hovězí s mysliveckou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Mrkev a petržel nakrájíme a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, podlijeme hrnkem vody, přidáme koření, dusíme.Před dovařením…

Segedínský guláš V.

Segedínský guláš V.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji. Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak…

clupmi

60 min

Voňavá kuřecí uzená stehna

Voňavá kuřecí uzená stehna

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. To samé provedeme s paprikou, slaninou a cibulí, vše v pekáčku promícháme, osolíme, opepříme, opaprikujeme a přidáme na…

Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Mezi jednu z oblíbených klasik patří znojemská pečeně z hovězího masa, s typickou omáčkou, v jejíž chuti hrají prim nakládané okurky. Za pomoci tlakového hrnce zvládnete…

Aneta

90 min

Kančí guláš po staročesku

Kančí guláš po staročesku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto…

Dooga

80 min

Kulajda z naložených a sušených hub

Kulajda z naložených a sušených hub

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Máte chuť na kulajdu, ale houby už nerostou? Nesmutněte a připravte si kulajdu ze sušených a nakládaných hub. Po nakládaných skvěle chutná a po sušených hezky voní.…

mika59

45 min

Segedín z bůčku

Segedín z bůčku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Segedínský guláš z bůčku přináší ještě větší šťavnatost a plnou chuť díky tučnějšímu masu. Kombinace voňavého zelí a smetanové omáčky dělá z tohoto jídla neodolatelnou…

jarda8012

80 min

Bůčková paštika

Bůčková paštika

Recept ještě nebyl hodnocen 3,6

Paštika je skvělá jako předkrm nebo jako slané pohoštění pro přátele. Díky domácí přípravě víte, co jíte a navíc můžete paštiku vyladit dle své chuti například přidáním…

marcel

140 min

Pomalu dušený hovězí krk

Pomalu dušený hovězí krk

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle dohněda a přidáme nakrájený česnek. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli a opečeme. Podlijeme troškou vody. Osolíme a…

Rajská omáčka z kořenové zeleniny

Rajská omáčka z kořenové zeleniny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Klasikou české kuchyně je rajská. Nasládlá omáčka, s kuličkami z hovězího masa, zachutná nejen dospělým, ale i dětem. Servírovat ji můžete s těstovinami, rýží, nebo…

Danielle

50 min

Hovězí vývar s morkovou kostí

Hovězí vývar s morkovou kostí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Vývar - zlatavý, nezkalený, silný, voňavý po zelenině - to je hovězí vývar připravený podle našeho receptu. Věnujte mu místo na sporáku alespoň na čtyři hodinky. Odmění…

RubyRom

255 min

Zvěřinový guláš

Zvěřinový guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

S podzimem přichází i sezona zvěřiny. Oblíbeným způsobem, jak ji podávat, je guláš, ve kterém chuť masa podpoříme divokým kořením a výraznou chuť zjemníme kořenovou…

poslirecept

180 min

Utopenci v aspiku

Utopenci v aspiku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Klasické utopence můžeme ozvláštnit tak, že je můžeme zalít aspikem. Pak je můžeme podávat i jako součást obložené studené mísy. Jejich pikantní nakyslá chuť pak bude…

Kroupovka

50 min

Kaldoun

Kaldoun

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Máte rádi staročeské recepty? Pak rozhodně musíte vyzkoušet kaldoun. Proslavila ho Magdalena Dobromila Rettigová. Tradiční recept na sytou a hřejivou polévku, ve které…

Mirusha

185 min

Babiččina fazolačka

Babiččina fazolačka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Recept na polévku, která zasytí i početnou rodinu. Připravíme ji z uzených žeber a fazolí, zjemníme smetanou a dochutíme kořením. Na přípravu nám sice trochu času zabere…

k.radulka

140 min

Rajská z čerstvých rajčat

Rajská z čerstvých rajčat

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Rajská omáčka je milovaná i nenáviděná, ale pokud jste právě vy jejím milovníkem, vyzkoušejte ji podle tohoto receptu. Jsou v něm použita čerstvá rajčata a omáčka je…

Marta

50 min

1 8 9 10 11 12 125