"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Recept ještě nebyl hodnocenSmetanová houbová omáčka s vlastnoručně nasbíraných hříbků podávaná s jemným kynutým nebo karlovarským knedlíkem potěší určitě milovníky hub. Toto syté jídlo můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smetanová houbová omáčka s vlastnoručně nasbíraných hříbků podávaná s jemným kynutým nebo karlovarským knedlíkem potěší určitě milovníky hub. Toto syté jídlo můžeme…
Pokud máte doma krásný kousek bůčku, rozhodně musíte vyzkoušet náš recept na bezkonkurenční bůček s česnekem a paprikou. Lze ho servírovat jen tak s chlebem k večeři,…
Mrkev a petržel nakrájíme a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, podlijeme hrnkem vody, přidáme koření, dusíme.Před dovařením…
Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji. Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak…
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. To samé provedeme s paprikou, slaninou a cibulí, vše v pekáčku promícháme, osolíme, opepříme, opaprikujeme a přidáme na…
Mezi jednu z oblíbených klasik patří znojemská pečeně z hovězího masa, s typickou omáčkou, v jejíž chuti hrají prim nakládané okurky. Za pomoci tlakového hrnce zvládnete…
Kuřecí srdíčka jsou nedoceněná kuchyňská surovina. Přitom mají velmi kvalitní svalovinu, s výbornými nutričními hodnotami. Použijte srdíčka podle instrukcí v našem…
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto…
Máte chuť na kulajdu, ale houby už nerostou? Nesmutněte a připravte si kulajdu ze sušených a nakládaných hub. Po nakládaných skvěle chutná a po sušených hezky voní.…
Připravíme mísu, kam dáme nakrájenou cibuli, maso, vše osolíme a opepříme. Přidáme trochu červené papriky, protlak a rukama vmasírujeme do masa.Pak vložíme na špalíčky…
Maso si nakrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme, dáme kmín a vložíme do kastrolu, kde jsme osmažili cibuli. Přidáme česnek, bob.list, nové koření, víno, asi 2…
Segedínský guláš z bůčku přináší ještě větší šťavnatost a plnou chuť díky tučnějšímu masu. Kombinace voňavého zelí a smetanové omáčky dělá z tohoto jídla neodolatelnou…
Zvěřina je označení pro maso zvěře, které bylo uloveno ve volné přírodě. Jedná se o maso, které je méně tučné, ale bývá tužší konzistence. Proto je vhodné takové maso…
Paštika je skvělá jako předkrm nebo jako slané pohoštění pro přátele. Díky domácí přípravě víte, co jíte a navíc můžete paštiku vyladit dle své chuti například přidáním…
Vepřová kýta, prošpikovaná slaninou, doplněná smetanovou omáčkou s mrkví a hráškem, může klidně posloužit jako sváteční oběd. Stačí ji doplnit nadýchaným houskovým…
Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle dohněda a přidáme nakrájený česnek. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli a opečeme. Podlijeme troškou vody. Osolíme a…
Jak proměnit kousek vepřového masa v neskutečnou delikatesu? Zkuste tento recept a připravte si lahodný a šťavnatý bůček a k tomu i výborný vývar, který lze použít jako…
Klasikou české kuchyně je rajská. Nasládlá omáčka, s kuličkami z hovězího masa, zachutná nejen dospělým, ale i dětem. Servírovat ji můžete s těstovinami, rýží, nebo…
Vývar - zlatavý, nezkalený, silný, voňavý po zelenině - to je hovězí vývar připravený podle našeho receptu. Věnujte mu místo na sporáku alespoň na čtyři hodinky. Odmění…
S podzimem přichází i sezona zvěřiny. Oblíbeným způsobem, jak ji podávat, je guláš, ve kterém chuť masa podpoříme divokým kořením a výraznou chuť zjemníme kořenovou…
Klasické utopence můžeme ozvláštnit tak, že je můžeme zalít aspikem. Pak je můžeme podávat i jako součást obložené studené mísy. Jejich pikantní nakyslá chuť pak bude…
Recept na polévku, která zasytí i početnou rodinu. Připravíme ji z uzených žeber a fazolí, zjemníme smetanou a dochutíme kořením. Na přípravu nám sice trochu času zabere…
Rajská omáčka je milovaná i nenáviděná, ale pokud jste právě vy jejím milovníkem, vyzkoušejte ji podle tohoto receptu. Jsou v něm použita čerstvá rajčata a omáčka je…