Čalamáda s paprikami
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce nalijeme 3 litry vody. Přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko, bobkové listy, pepř a nové koření. Nálev přivedeme k varu a pak zvolna vaříme asi 20 minut. Poté do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce nalijeme 3 litry vody. Přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko, bobkové listy, pepř a nové koření. Nálev přivedeme k varu a pak zvolna vaříme asi 20 minut. Poté do…
Čerstvé houby (nejlépe vlastnoručně nasbírané) dodají další rozměr každému druhu masa, hovězí nevyjímaje. Kořením a houbami ovoněná smetanová omáčka přelitá k němu na…
Mleté maso je oblíbené i díky své rychlé přípravě. Pokud ho uvaříte s touto smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny a na talíři doplníte knedlíkem, získáte jídlo velmi…
Pokud máte doma krásný kousek bůčku, rozhodně musíte vyzkoušet náš recept na bezkonkurenční bůček s česnekem a paprikou. Lze ho servírovat jen tak s chlebem k večeři,…
Nakládané okurky zvládneme připravit i bez vaření nálevu. Sterilované okurky jsou krásně křupavé a perfektně doplní naše oblíbená česká jídla. Využijeme je i do různých…
Svíčková omáčka je královna tradičních českých jídel i svátečních tabulí. Křehký plátek hovězího masa, jemná omáčka, nadýchaný knedlík a šlehačka s brusinkami potěší…
Hledáte inspiraci na jednoduchý a rychlý oběd? Vyzkoušejte tento bezmasý recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou sypané parmazánem. Příprava je opravdu jednoduchá a…
Jak udělat z kousku vepřového delikátní záležitost, na které si pochutná celá parta lidí? Naložte ho a upečte podle tohoto receptu. Křehké a jemné vepřové maso v…
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu…
Chlebíčky a výrobky studené kuchyně se neobejdou bez červené papriky. Pokud si vyrobíte pár skleniček červených kapií sterilovaných ve sladkokyselém nálevu a oleji,…
Tento osvědčený recept pochází z Vysočiny. Pokud také patříte mezi milovníky vepřového bůčku, rozhodně jej vyzkoušejte. Maso po uvaření marinujeme v česneku a koření a…
Talíř horkého slepičího vývaru nejen zasytí, ale dovede i léčit - pomůže nám od rýmy a nachlazení, dodá sílu a skvěle zahřeje. Aby byl vývar správně silný, je důležité…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžičku Solamylu a dobře vše promícháme. Do hluboké, rozehřáté pánve dáme olej, dvě kuličky…
Barevné fazole, já mám nejradši ty velké, namočíme na 24 hodin. Vodu vylejeme a v nové vodě asi do poloviny hrnce necháme fazole vařit se solí, celým pepřem, novým…
V zimních měsících, kdy je nedostatek čerstvé zeleniny, přijdou papriky s kysaným zelím vhod. Postup je jednoduchý, stačí papriky naplnit zelím, zalít horkým nálevem a…
Vepřová plec je jemné maso, které je snadné na přípravu a má mnoho variant, jak si na ní pochutnat. Vyzkoušejte tuto rychlou smetanovou omáčku s kořenovou zeleninou,…
Lišky jsou perlou mezi houbami pro svou kořenitou a specifickou chuť. Pokud patříte mezi milovníky těchto oranžových krásek, zkuste si připravit lišky na smetaně podle…
Čočka se ze všech luštěnin v našem jídelníčku objevuje nejčastěji. Vyzkoušejte tuto její neobvyklou přípravu, která vám ušetří čas. Pokud dodržíte postup přípravy,…
Chutnají-li vám utopenci, vyzkoušejte naložit do sladkokyselého nálevu vajíčka. Tady jsou použita maličká křepelčí vejce, která budou výborně chutnat, a navíc jsou i…
Papriky plněné mletým hovězím masem si můžete lehce připravit podle našeho receptu. Přídavek kečupu a všeho vypsaného koření dodává omáčce sladkost i výraznou chuť.…
Pokud chcete uvařit jednoduchý levný oběd, je pro vás kuře na paprice správnou volbou. Při přípravě můžete použít i části drůbeže, které se nehodí na pečení, například…
Do každej fľaše uložíme celé uhorky ( množstvo, koľko ich vojde ), pričom ich prekladáme mrkvou a cibuľou.Pridáme všetky vyššie uvedené ingrediencie, fľašu dolejeme…
Na céčka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném sádle, poté přidáme na nudličky nakrájené maso a zarestujeme. Až pustí šťávu, přidáme rajský protlak,…
Fazole den předem namočíme a druhý den vodu slijeme a vaříme v čerstvé. Přidáme bobkové listy a nové koření. Vaříme doměkka. Pokud zbude více vody, scedíme a uchováme…