Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Srnčí guláš na červeném víně

Srnčí guláš na červeném víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Lahodný pokrm, který v sobě spojuje chuť zvěřiny s plností a aromatem vína. Je ideální volbou pro slavnostní oběd nebo večeři během podzimních nebo zimních měsíců.…

Pajaja

70 min

Nakládaná křepelčí vajíčka

Nakládaná křepelčí vajíčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Chutnají-li vám utopenci, vyzkoušejte naložit do sladkokyselého nálevu vajíčka. Tady jsou použita maličká křepelčí vejce, která budou výborně chutnat, a navíc jsou i…

redwinn

80 min

Svíčková z kuřecích prsou

Svíčková z kuřecích prsou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Mäso umyjeme a odložime.Na panvici osmažime nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, bobkový list, korenie a dusíme.Potom pridáme kuracie prsia (necháme vcelku), podlejeme …

Domácí bujón

Domácí bujón

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu.Vývar…

Výborná rajská omáčka

Výborná rajská omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Přestože mnozí považují rajskou omáčku za stálici české kuchyně, její kořeny sahají do Itálie, odkud pocházejí nejlepší rajčata. Někdo jí miluje s masovými kuličkami,…

Zajíc na smetaně  se zeleninou

Zajíc na smetaně se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Pokud nemáte doma myslivce, na zaječí maso, které bylo dříve běžně dostupné, asi nenarazíte. Ale lze takto nadivoko připravit i maso králičí, které je velmi zdravé, málo…

Veronika.Hrozna

165 min

Huspenina

Huspenina

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Kolena vložíme do vody, aby byla zcela ponořená, přidáme sůl, koření a uvaříme je doměkka.Uvařené maso nakrájíme na kousky, kůži pomeleme na jemném kolečku, vše…

RH-12

60 min

Domácí jednoduchý sulc

Domácí jednoduchý sulc

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Sulc je jedna z typických zabijačkových pochoutek. Zužitkujeme na něj různé části masa a kůže, které s kořením uvaříme. Po uvaření maso nadrobno nakrájíme a zalijeme…

Boršč - trochu podle mě

Boršč - trochu podle mě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme přidáme bobkový list, hřebíček, pepř a nové koření.Vaříme asi hodinu, podle kvality masa.Mezitím zvlášť uvaříme červenou…

aanet3

120 min

Dalmatské čufty s rýží

Dalmatské čufty s rýží

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme je k mletému masu, dále přidáme vejce, koření a dobře promícháme. Rukama…

Vepřové koleno sous-vide

Vepřové koleno sous-vide

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Opravdový majstrštyk s vepřovým kolenem najdete v tomto receptu. Maso naložené v solném roztoku je poté namarinováno a v úpravě sous-vide pomalu vařeno. Nakonec. je…

Kocmax

2120 min

Domácí zavináče  z kapra - dělal manžel

Domácí zavináče z kapra - dělal manžel

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vyrobit domácí zavináče při dodržení našeho receptu není vůbec nic složitého. Připravovat je můžete během celého roku, ovšem nejvíce je oceníte v době vánočních svátků,…

Zdenka +++

30 min

Rajská omáčka z kořenové zeleniny

Rajská omáčka z kořenové zeleniny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Klasikou české kuchyně je rajská. Nasládlá omáčka, s kuličkami z hovězího masa, zachutná nejen dospělým, ale i dětem. Servírovat ji můžete s těstovinami, rýží, nebo…

Danielle

50 min

Kuře na paprice 2

Kuře na paprice 2

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kuře na paprice je česká klasika, která si stále drží své místo v našich jídelníčcích. Tato verze je vylepšená o kořenovou zeleninu v základu omáčky. Na závěr jí plnější…

andy.333

80 min

Lák na okurky

Lák na okurky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Milujete kyselé okurky a ještě jste si na ně netroufli? S tímto receptem to půjde téměř samo a budete na sebe pyšní. Stačí jen očistit okurky, připravit jednoduchý nálev…

marketaC

30 min

Dršťková polévka pro fajnšmekry

Dršťková polévka pro fajnšmekry

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Dršťky dáme do 5l hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 bobkové listy, masox a celý čerstvý zázvor a vaříme na mírném ohni 3 hodiny. Půl hodiny před koncem varu přidáme na…

duckie

240 min

Polévka srbská čorba

Polévka srbská čorba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Na tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostičky, lehce je osmahneme a dusíme v menším množství vody pod pokličkou, až se šťáva téměř vydusí.…

Daňčí maso na kořenové zelenině

Daňčí maso na kořenové zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Maso z daňka je obecně považováno za nejlahodnější druh zvěřiny díky své výrazné chuti a jemnosti. Pojďte se i vy ve vaší kuchyni přenést na chvíli do podzimního lesa.…

mari1912

90 min

Pečené vepřové s mrkví

Pečené vepřové s mrkví

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Nakrajime maso na platky.Mrkev,petrzel a celer na kousky.Cesnek jak chcete. Nakrajime si cibulku a na oleji ji zpenime na pekaci na plotne. Opeprene a osolene maso z…

MISI-NNKA

120 min

Vepřová plec na smetaně

Vepřová plec na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 3,8

Vepřová plec je jemné maso, které je snadné na přípravu a má mnoho variant, jak si na ní pochutnat. Vyzkoušejte tuto rychlou smetanovou omáčku s kořenovou zeleninou,…

RubyRom

115 min

1 9 10 11 12 13 127

Naposledy jste si prohlédli