Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Mezi jednu z oblíbených klasik patří znojemská pečeně z hovězího masa, s typickou omáčkou, v jejíž chuti hrají prim nakládané okurky. Za pomoci tlakového hrnce zvládnete…

Aneta

90 min

Rybí karbanátky v nálevu

Rybí karbanátky v nálevu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic.…

Kuřecí vývar z papiňáku

Kuřecí vývar z papiňáku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kuřecí vývar je všelék a dokáže postavit na nohy. Nejlepší je dlouho tažený, avšak ne vždy je na něj čas. Proto máme možnost jej uvařit v tlakovém hrnci, tedy papiňáku.…

HanaTrk

80 min

Kuře na paprice 2

Kuře na paprice 2

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kuře na paprice je česká klasika, která si stále drží své místo v našich jídelníčcích. Tato verze je vylepšená o kořenovou zeleninu v základu omáčky. Na závěr jí plnější…

andy.333

80 min

Dančí gulášek

Dančí gulášek

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dančí maso je křehké a šťavnaté. Pokud se vám podaří takovýto kousek sehnat, vyzkoušejte z něj výborný guláš s kořením, česnekem a opečenou cibulkou. Jako příloha se…

Babiččina hrachovka

Babiččina hrachovka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Hrachovou polévku můžete uvařit na různé způsoby, tato je se zeleninou, uzeným masem a bez zahuštění moukou. Pochutnáte si na ní hlavně v podzimních a zimních měsících.

toprecepty.cz

70 min

Svíčková omáčka na smetaně

Svíčková omáčka na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Nejprve očistíme maso od blan, omyjeme a svážeme provázkem do špalíku. (Správně se maso špikuje špekem, ale my to máme rádi bez něj). Maso osolíme a opepříme. V hrnci…

Vepřová polévka s masem a zeleninou

Vepřová polévka s masem a zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kosti dáme vařit do studené vody s cibulí, česnekem a kořením. Vaříme pomalu (táhneme) asi 1,5 hodiny.Mezitím v osolené vodě uvaříme polévkové nudle (sypeme je do vařící…

mika59

110 min

Sulc (huspenina) Videorecept

Sulc (huspenina)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Domácí zabijačkové pochoutky jsou velmi oblíbené. Sulc neboli huspeninu snadno vyrobíme z běžně dostupných surovin. Výtečně chutná, a navíc je díky kolagenu prospěšný…

zizala

200 min

Hovězí v pepřové omáčce

Hovězí v pepřové omáčce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso potřeme lehce olejem a bohatě po celém obvodu osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Necháme chvilku odpočinout maso při pokojové teplotě. Ze všech stran…

Colombo65

360 min

Polévka srbská čorba

Polévka srbská čorba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Na tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostičky, lehce je osmahneme a dusíme v menším množství vody pod pokličkou, až se šťáva téměř vydusí.…

Buřtguláš extra

Buřtguláš extra

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Brambory a uzeniny nakrájíme na menší čtverečky, cibuli a papriku na proužky, česnek na plátky.Na oleji osmažíme cibulku dost do hněda, na ní dáme brambory spolu s…

Bibinka

60 min

Jelení kýta na smetaně

Jelení kýta na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny…

Bahula

150 min

Poctivá fazolačka Videorecept

Poctivá fazolačka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pokud máte chuť na vydatnou polévku, která vás zahřeje, uvařte fazolovou polévku s klobáskou. Je plná bílkovin, proto dobře poslouží i jako hlavní jídlo. Ať už si ji…

mika59

65 min

Červená čočka s klobásou

Červená čočka s klobásou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Příjemné luštěninové jídlo, které je rychle hotové, protože červená čočka se nemusí namáčet a je brzy uvařená. Červená čočka s klobásou ochucená zeleninou určitě…

mika59

50 min

Daňčí maso na kořenové zelenině

Daňčí maso na kořenové zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Maso z daňka je obecně považováno za nejlahodnější druh zvěřiny díky své výrazné chuti a jemnosti. Pojďte se i vy ve vaší kuchyni přenést na chvíli do podzimního lesa.…

mari1912

90 min

Vegetariánská svíčková

Vegetariánská svíčková

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Mrkev, petržel, celer, pórek a cibuli nakrájíme na větší kostky a opečeme na pánvi či v troubě dozlatova. Na konci posypeme 1 lžicí třtinového cukru a dáme zeleninu…

Trhané hovězí maso s bramborem

Trhané hovězí maso s bramborem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso nakrájíme na větší kusy, zhruba na 4 cm kostky a v míse smícháme s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho…

RubyRom

180 min

1 9 10 11 12 13 125