Žebírka z Kolkovny
Recept ještě nebyl hodnocenVepřová žebírka, dokonale upečená v troubě, budou krásně chutná a šťavnatá. Jejich skvělou chuť jim dodá příjemně nasládlá a voňavá marináda. Vašim strávníkům se budou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřová žebírka, dokonale upečená v troubě, budou krásně chutná a šťavnatá. Jejich skvělou chuť jim dodá příjemně nasládlá a voňavá marináda. Vašim strávníkům se budou…
Barevné fazole, já mám nejradši ty velké, namočíme na 24 hodin. Vodu vylejeme a v nové vodě asi do poloviny hrnce necháme fazole vařit se solí, celým pepřem, novým…
Dršťky dáme do 5l hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 bobkové listy, masox a celý čerstvý zázvor a vaříme na mírném ohni 3 hodiny. Půl hodiny před koncem varu přidáme na…
Kuřecí vývar je všelék a dokáže postavit na nohy. Nejlepší je dlouho tažený, avšak ne vždy je na něj čas. Proto máme možnost jej uvařit v tlakovém hrnci, tedy papiňáku.…
Mäso umyjeme a odložime.Na panvici osmažime nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, bobkový list, korenie a dusíme.Potom pridáme kuracie prsia (necháme vcelku), podlejeme …
Kachní kaldoun je tradiční svatomartinská polévka. Spotřebujeme do něj všechny zbytky z kachny, které nepoužijeme k pečení. Základem této polévky je tudíž silný vývar z…
Voňavé pečené kotlety jsou doslova nabité chutí. Kombinace pesta, oříšků, kapar a cibulek dává masu neuvěřitelně bohatou chuť a pokrm můžete směle podávat jako…
Srnčí vložíme do pekáče, osolíme, zasypeme pokrájenou zeleninou a kolečky z půlky citrónu. Přidáme koření a proložíme slaninou. To celé zalijeme vínem a dáme do lednice…
Mleté maso je oblíbené i díky své rychlé přípravě. Pokud ho uvaříte s touto smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny a na talíři doplníte knedlíkem, získáte jídlo velmi…
Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic.…
Kombinace hub a smetany nikdy nezklame. Hedvábně krémová smetanová omáčka s houbami je zahuštěná šlehačkou a provoněná spoustou másla. Podáváme ji nejlépe s knedlíkem,…
V papiňaku nechat rozpustit sádlo, následně vložit nadrobno nakrájenou cibuli, nechat zesklovatět a přidat na plátky nakrájený česnek.Vložit na menší kostky nakrájené…
Hrachovou polévku můžete uvařit na různé způsoby, tato je se zeleninou, uzeným masem a bez zahuštění moukou. Pochutnáte si na ní hlavně v podzimních a zimních měsících.
Hledáte inspiraci na jednoduchý a rychlý oběd? Vyzkoušejte tento bezmasý recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou sypané parmazánem. Příprava je opravdu jednoduchá a…
V létě les začíná vonět houbami. Pokud hledáte inspiraci, co připravit z čerstvě nasbíraného košíku hub, vyzkoušejte jednoduchou smetanovou omáčku s lehce nakyslou chutí…
Zkuste nápaditý způsob přípravy bůčku podle starého receptu. Bůček uvaříme, obalíme ve směsi pikantního koření a dáme na pár dní do lednice. Chutě se krásně propojí a…
Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Důležité je mít na vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Pokud si chcete opravdu pochutnat, nelze nic uspěchat, ani…
Chlupaté knedlíky patří mezi rodinné stříbro staré české kuchyně. K pečenému vepřovému masu se zelím jsou možná oblíbenější než knedlíky houskové či bramborové. Pokud…
Češi jsou mistry v mnoha směrech a uzení patří mezi ně. Vyudit si doma maso zvládne spousta z nás. Mnozí s uzením teprve začínají, a tak se jim hodí pár rad či inspirace…
Plátky vepřové plece ve smetanové omáčce patří k oblíbené klasice, kterou můžete ‒ pro úsporu času ‒ připravit i v tlakovém hrnci. Maso tak rychle změkne a zůstane…
Čočku přebereme, propláchneme a necháme okapat na sítku.Mrkev a celer nakrájíme (škrabkou) na julienne . Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Vývar přivedeme k varu a…
Nakrajime maso na platky.Mrkev,petrzel a celer na kousky.Cesnek jak chcete. Nakrajime si cibulku a na oleji ji zpenime na pekaci na plotne. Opeprene a osolene maso z…
Připravíme králičí maso. Králíka naporcujeme, odřízneme stehna a přední běhy, zbývající části naporcujeme podle potřeby.Kořenovou zeleninu omyjeme a očistíme, nakrájíme…
Houby v hrnku zaliji horkou vodou a nechám chvíli máčet, špek pokrájím na kostičky a vysmažím, přihodím pokrájenou cibuli a když zesklovatí, přidám papriku. Krátce…