

Kuře na víně s jablky a brusinkami
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí stehna nebo čtvrtky
- 6 větších jablek
- 2-3 dcl červeného vína
- 1 sklenička brusinek (event. brusinkového džemu)
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Kuřecí stehna omyjeme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáčku.
Jablka oloupeme a nakrájíme (nejlépe tak, že tvořítkem jablko rozřežeme na osminky a každou osminku překrojíme na půl).
Porce kuřete v pekáčku obložíme kousky jablek, na která rozprostřeme brusinky (já mám nejraději brusinkovou směs z Ikea).
Zalijeme červeným vínem a dáme na 2 hodiny péci do trouby.
Během pečení poléváme vypečenou šťávou (pokud je potřeba podlejeme dalším vínem) a jablka s brusinkami párkrát v pekáčku promícháme a obrátíme.
Po půl hodině pečení pekáč zakryjeme druhým pekáčkem (event. alobalem) a pečeme hodinu zakryté, aby maso krásně změklo a nespálila se nám kůžička. Ke konci pečení pekáč odkryjeme, aby se maso na povrchu krásně dopeklo.
Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Fotografie k tomuto receptu zatím nemám, ale až jej budu dělat, vyfotím a dodám. Jsem tu nová a takto upravené kuře je vyslovená "lahůdka", o kterou jsem Vás nechtěla ochutit do doby, než jej budu péct.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře na víně s jablky a brusinkami
-
tak tohle mi uniklo a přitom taková mňaminka
-
Tak tohle musím zkusit!
-
Tak mě moje tušení nezklamalo, je to výtečná specialitka. Moc nám chutnalo, posílám obrázky, bod a doporučuji dále.
-
Hm, to je fakt, to bude dobrota
-
No tak to vypadá fantasticky...
Zkusím a vyfotím...
-
Výborny!!!
-
-
Já mám na tomhle receptu nejraději tu směs jablek s brusinkami a vínem, to je taková lahoda, až se rozplývám. Takže často dávám víc jablek a brusinek než masa, abych náležitě ukojila své chuťové buňky
-
+1
-
Tak to je luxusní receptík, to musím zkusit