Zapečený celer
Recept ještě nebyl hodnocenCeler si očistíme, umyjeme a nakrájíme na hranolky, kostičky, nebo jak kdo má rád. Takto nachystaný celer vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme Dobrotu a povaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Celer si očistíme, umyjeme a nakrájíme na hranolky, kostičky, nebo jak kdo má rád. Takto nachystaný celer vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme Dobrotu a povaříme…
Na masle zpenime drobne pokrajenou cibulku, pridame nahrubo nakrajeny celer, mrkev a bramobry. Rychle zasmahneme a zalijeme vyvarem. Nechame varit do zmeknuti a pote…
Mrkev, petržel a celer oškrábat a nastrouhat na jemno. Nastrouhanou zeleninu orestovat na másle, zalít vodou, osolit a dát vařit. Květák rozebrat, stačí na velké kusy,…
Fazole přes noc namočíme. Dáme vařit.Na másle zpěníme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a brambory. Chvilku restujeme, osolíme, opepříme a zalijeme…
Řepu a celer uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Obojí nastrouháme - řepu na hrubo a celer na jemno. Přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu a nahrubo…
Očistíme si zeleninu, cibuli, česnek, opláchneme si natě a maso. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme kuřecí skelety, kachní droby, všechno koření, natě, sůl. Když…
Očistíme si zeleninu, cibuli, česnek, opláchneme si natě a maso. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme kuřecí skelety, kachní droby, všechno koření, natě, sůl. Když…
Maso zlehka naklepeme, případně u kosti a po okrajích nařízneme. Osolíme a opepříme po obou stranách, po jedné straně pomoučíme, po druhé straně posypeme mírně sladkou…
Maso nakrájet na větší kousky (3-4 na porci), prudce opéci na sádle či oleji v kastrole vhodném do trouby, přitom okořenit pepřem a divokým kořením, osolit. Maso…
slepici a zeleninu uvaříme doměkka. maso obereme a nakrájíme společně se zeleninou. přidáme nudle a krátce povaříme.dochutíme kořením, přidáme libeček
Vepřovou kotletu nakrájíme na dvoucentimetrové plátky masa. Ostrým úzkým nožem, uděláme opatrně v plátku kotlety kapsu, přičemž se soustředíme na to, aby nedošlo k…
Zeleninu nastrouháme na jemné nudličky, cibuli nakrájíme najemno.Zeleninu smícháme s majonézou a dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Necháme v chladu…
1/ Omyté maso dost prošpikujeme slaninou, kterou je dobré vzít z mrazáku a také rozpůlenými stroužky česneku. 2/ Veškeré koření do masa stejnoměrně - rozumně vetřeme a…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme nakrájené maso i se šťávou.Zeleninu nastrouháme najemno, přidáme k masu. Propláchneme rýži, také přidáme k masu…
Na rozpáleném sádle v kastrole osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu. Poté vsypu nadrobno nasekané cibule a česnek. Nechám zesklovatět a pak přidám na větší kostky…
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata.Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného…
Přidáním hermelínu a bylinek do jinak klasického vajíčkového salátu s majonézou posunete jeho chuť ještě o kousek blíž k dokonalosti. Na talíři můžete salát dozdobit…
Houby 2 malé nebo 1 větší dáme do hrnku, zalijeme teplou vodou a necháme je nabobtnat. Maso nakrájíme na 3 tenké plátky a ty velmi jemně potřeme jedlou sodou. Dáme na 30…
Mrkev, celer a petržel nastrouháme na jemno. Rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu na něm lehce orestujeme.Trochu osolíme, může být i malinko pepře, hustě posypeme…
Na boršč má každá rodina vlastní recept, jiný je ruský ze třech druhů masa bez rajčat a protlaku a jiný ukrajinský s masem vepřovým. Tato verze je chutná i zcela bez…
Maso nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a špetkou pepře do měkka.Z vývaru odstraníme všechen přebytečný tuk.Přidáme na kostičky…
Svěží a křupavá pomazánka, taková je tato celerová se sýrem. Celer nastrouháme čerstvý, takže nám dodá celé pomazánce skvělou chuť. Doplníme jej zakysanou smetanou,…
Dršťkovou polévku buď milujete, nebo nenávidíte. Tato tradiční česká polévka má specifickou chuť, je značně hustá, neboť je zahuštěná především dršťkami, voní po koření,…
Správně připravená čočka je výborným vydatným obědem. Spolu s osmaženou slaninou a cibulí, kořenovou zeleninou a kečupem chutná skvěle. Můžeme ji podávat s vejcem,…