Fazolová fajrovačka s červenou řepou
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle opečeme špek a cibuli, když cibule zezlátne, přidáme mrkev a celer a opékáme asi pět minut. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, mletý kmín, nové koření,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sádle opečeme špek a cibuli, když cibule zezlátne, přidáme mrkev a celer a opékáme asi pět minut. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, mletý kmín, nové koření,…
Vepřové koleno očistíme, cibuli oloupeme, zeleninu očistíme. Do vroucí osolené vody vložíme pokrájenou zeleninu a koření, přidáme očištěné vepřové koleno a necháme …
Kuřecí stehna omyjeme, vložíme do papiňáku, přidám očištěnou mrkev,cibuli a celer, přidáme bujon, lehce osolím a opepřím, to celé vařím cca 30 minut, někdo déle, když…
Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme vývar, česnek utřený se solí, libeček, petrželku, hrášek, povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme.Vejce prošleháme…
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Po orestování cibule přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, cca 5 minut restujeme, pak zalejeme vodou a přidáme bujón, sůl…
Zeleninu nakrájíme - cibuli na měsíčky, petržel a mrkev na kolečka, celer na drobné kostičky, opražíme na másle dozlatova (mrkev a petržel mám na tenká kolečka, tak ji…
Perličku omyjeme, osušíme, osolíme. Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.Nakrájenou zeleninu smícháme s kousky slaniny, kaštany a kořením, část…
Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, pak přidáme pohanku, nakonec nadrobno nakrájenou zeleninu, mrkev, celer, petržel, kedlubnu, kapustu, brokolici, pórek,…
Oloupaný celer nakrájíme na kostičky, svaříme nálev.Celer naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a zavaříme (85°C/25 minut).
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na drobno nakrájený sulc, zaprášíme paprikou a necháme sulc povolit. Poté přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a klobásu, koření,…
Předehřejeme troubu na 180°C.Umyjeme, očistíme a nakrájíme zeleninu, rajčata rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.V hrnci rozpálíme 6 PL oleje a lehce na něm…
"Dědo co budeš dělat?" ptal se Vojtíšek. Přijde strejda Pavel s tetou Vladěnkou a strejda Jára s tetou Věrkou a taky Michal s Mirkou, tak budeme dávat do udírny kolena. …
Na ghí zpěníme nakrájenou cibulku.Přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer a koření.Maso nakrájíme na menší kostky a přidáme k zarestování.Po orestování vše zalijeme…
Žebírko, veškerou, drobně nakrájenou zeleninu, nakrájený chrást i s bulvami, kořením dám vařit do změknutí ve dvou litrech vody (záleží na množství zeleniny). Ocet se dá…
Zavařené maso použijeme k přípravě rychlého pokrmu na způsob rizota. Pokud použijeme zbylou rýži, pak je to otázka několika málo minut. Přidáme zeleninu, prohřejeme,…
Žampiony jsou houby dostupné v čerstvém stavu po celý rok. Udělat z nich jemnou polévku je víc než dobrý nápad. Zahřeje a s kousíčky slaniny i orestovanými plátky…
Hovězí krk je část masa, která vyžaduje pomalé vaření. Po zatáhnutí necháme vývarem a vínem podlité kousky masa zvolna dusit se zeleninou. Na závěr pak přidáme papričky…
Aby králičí maso nebylo tepelnou úpravou moc vysušené, je dobré ho prošpikovat. Králičí stehna tak doplníme kousky špeku a necháme je spolu s cibulí a celerem upéct…
Hovězí líčka na červeném víně jsou jednou z největších delikates. Libové maso z líček je ještě jemnější než hovězí kližka, má výraznou chuť a je šťavnaté. Neexistuje…
Domácí zeleninová polévková směs v soli je úžasná specialita. Každá polévka je s ní plná chuti. Není potřeba dlouhé vaření, zelenina předá svou chuť prostřednictvím tuku…
Vepřová krkovice, dušená společně se zeleninou, je krásně šťavnatá a opravdu si na ní pochutnáte. K líbezně vonící krkovici po rozmarýnu zvolte jako přílohu vařené…
Tuto polévku lze zařadit do rodiny italských polévek "Minestrone". Základem jsou rajčata, fazole, mrkev, celer, brambory a zelenina. Obměňovat ji můžete podle chuti a…