Moravanka "z Hané"
Recept ještě nebyl hodnocenMoravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…
Babiččina polévka ze slepičího vývaru je pokladem české kuchyně, který zahřeje tělo i duši. Tato sytá polévka je připravována ze slepičího vývaru, plného bohatých chutí…
Babiččina polévka ze slepičího vývaru je pokladem české kuchyně, který zahřeje tělo i duši. Tato sytá polévka je připravována ze slepičího vývaru, plného bohatých chutí…
Pomazánky jsou nedílnou součástí naší kuchyně. Podáváme je na snídani, svačinu, večeři, nebo také jako součást slavnostního pohoštění. Tak můžeme připravit třeba tuto z…
Italská Caponata je tradiční sicilský předkrm, příloha k hlavnímu jídlu, nebo samostatný lehký pokrm, plný výrazných středomořských chutí a vůní. Tato zeleninová směs z…
Bulgur je celozrnná obilovina s oříškovou chutí a čím dál častěji nachází místo v našem jídelníčku. Ve spojení s restovanými kapustičkami a kořenovou zeleninou je…
Projděte zásoby zeleniny v chladničce, spíži i mrazničce a připravte skvělou a velice sytou polévku. S kouskem pečiva může směle nahradit i celý oběd nebo večeři. Můžete…
Rumfordská polévka - kdysi polévka pro chudé, dnes zpestření menu pro hladovějící rodinku. Je sytá, horká a opravdu velmi dobře vymyšlená pro rychlé zasycení. Doplňte ji…
Kyselé okurky v teplém pokrmu mohou znít trochu neobvykle, v této zajímavé polévce ale stojí za vyzkoušení. Polévka je ideální do zimních dní, protože zasytí i zahřeje.…
Pokud chcete trochu ozdravit či odlehčit jídelníček, tento recept je právě pro vás. Oblíbená zelenina dušená s rybou ve vlastní šťávě vás příjemně zasytí a nezatíží tělo…
Dietní lehká zelňačka je ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravý, chutný a rychlý pokrm. Tato polévka kombinuje svěžest zelí, jemnost zeleniny a lehkou kyselost,…
Vepřová líčka z pomalého hrnce jsou velice šťavnatá a nemusíte je stále podlévat, aby se nic nepřipálilo. Pokrm můžete směle podávat při slavnostnějších příležitostech.…
Vepřová pečeně je ideální na nedělní oběd. Při správné přípravě jde o chutné, měkké a šťavnaté maso. Přidejme ještě černé pivo a med a výsledkem je opravdová lahůdka.…
Pečená tarhoňa s restovanou zeleninou a voňavým kořením, je ideální jako samostatný pokrm, ale i jako příloha k masu nebo rybám je vynikající. Pečením v troubě získá…
V míse smícháme celer se sýrem, přidáme vejce, mléko, sůl, pepř a kdo chce, dá i špetku chilli.Vše zamícháme a ze vzniklé hmoty utvoříme placičky, které obalujeme ve…
Zeleninová pomazánka s uzeninou a sýrem, jejímž základem je tvaroh, skvěle doplní jarní dny. Nachystejte ji jako svačinku po práci na zahradě a uvidíte, že si všichni…
Snadnou polévku plnou barevné zeleniny si můžete s námi uvařit podle československých norem. Kousky mrkve, celeru, petržele a pórku doplní jak brambory, tak i třeba…
Krémová majonéza v kombinaci s křehkým celerem a vařeným vejcem vytváří vynikající osvěžující směs, která skvěle doplní čerstvé pečivo, nebo zeleninové tyčinky. Je…
Nakrájíme špek na úzké špalíčky, trošku seřízneme – dáme do mrazáku, aby šel pak zapíchnout. Maso řádně odblaníme. · Prošpikujeme - dlouhým úzkým nožem propíchneme maso…
Cibuli si mírně osmažíme na olivovém oleji, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a chvíli restujeme. Pak přidáme nahrubo nastrouhaný celer, orestujeme, přilejeme vodu a…
Tak jsem se ve čtvrtek dověděl, že mě o víkendu dojede navštívit skupina kamarádů. Začalo přemýšlení, čím je nasytit? Po prozkoumání zásob mě napadl vajíčkový salát,…
Syrové celery oloupeme, nastrouháme do salátové mísy a pokapeme olejem. Asi za hodinu přidáme tenké plátky vajec, odpeckované olivy a hořčici zředěnou octem. Osolíme,…
Nejprve nakrájíme hlívu na tenké proužky a osmahneme na cibulce, přidáme papriku, zamícháme, hned přilijeme vodu a vaříme. Vložíme libeček. Přidáme kostku gulášového…
Čočku namočíme do studené vody nejméně na 2 hodiny. V průběhu namáčení vodu dvakrát vyměníme a před tepelnou úpravou čočku propláchneme čistou vodou. Na oleji zpěníme…