Pomazánka celerovka
Recept ještě nebyl hodnocenTahle pomazánka vás naučí milovat celer. Díky vejcím, jablku a zakysané smetaně je mírně potlačena jeho specifická chuť a vůně. Věřte, že až pomazánku ochutnáte, recept…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tahle pomazánka vás naučí milovat celer. Díky vejcím, jablku a zakysané smetaně je mírně potlačena jeho specifická chuť a vůně. Věřte, že až pomazánku ochutnáte, recept…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na kostky nebo kostičky. Očištěnou zeleninu uvaříme do poloměkka a vychladlou nakrájíme na kostičky…
Na másle osmažíme pokrájenou šalotku, mrkev, celer, brambor a nožem rozmáčknutý stroužek česneku. Přidáme sůl, pepř, muškátový květ, promícháme, přilijeme vývar a…
Fazole zalij vodou a nech přes noc v ledničce namáčet. Uzené maso nakrájej na centimetrové kostičky. Mrkev a celer očisti a také nakrájej na kostičky. Pórek nakrájej na…
Bílky vyšleháme metličkou se solí a přidáme řeřichu. Na lehce vymazané pánvičce uděláme z vyšlehaného bílku omeletu. Vychladlou omeletu srolujeme a nakrájíme na proužky.…
Z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme vodou asi 3l a necháme rozvařit. Přidáme mrkev, celer, pangase nakrájeného na kostky a necháme povařit. Když je maso měkké,…
Skelet a hlavy vaříme v osolené vodě společně s kořením a během vaření odebíráme pěnu. Po 3/4 hodině vývar zcedíme, přidáme do něj nahrubo nastrouhanou zeleninu a…
Do skleničky vložíme demi glace, creme di balsamico, prsty promnutou šalvěj, olivový olej, pepř a vše zalijeme vroucí vodou. Necháme trochu vychladnout a potom dobře…
Olej s máslem rozehřejeme a necháme na něm zesklovatět oloupanou a drobně nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrobené droždí. Za stálého míchání ho necháme rozpustit a znovu…
Šalotky nakrájíme na tenké plátky a dáme na rozehřátý olej. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a zázvor. Restujeme asi 5 minut - dosklovita. Celer nakrájíme na kostičky,…
Očištěnou slepici dáme do 1,5-2 litrů vody, osolíme, přidáme celou cibuli a česnek, přivedeme k varu a při snížené teplotě vaříme 2-3 hodiny do měkka. (Pokud nechceme…
Očištěnou slepici dáme do 1,5-2 litrů vody, osolíme, přidáme celou cibuli a česnek, přivedeme k varu a při snížené teplotě vaříme 2-3 hodiny do měkka. (Pokud nechceme…
Očistíme si celer a nakrájíme na hranolky, uvaříme je v citronové vodě (10 minut). Povařené hranolky dáme do mísy, posolíme, posypeme harissou a polijeme olivovým olejem…
Brambory uvařte ve slupce, nechte je trochu vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (můžete použít i takové to drátkované kolečko). Mrkev, celer a petržel…
Kachní srdíčka zbavíme odkrojením vrchní tučné části a pořádně propereme ve vodě, aby došlo k vyplavení případné sražené krve. Srdíčka necháme vcelku – jsou malá a…
Očistíme celer, mrkev a obojí na hrubo nastrouháme. Poté nastrouháme tvrdý sýr na jemno, přidáme drobně nakrájenou šunku.Vše v míse promícháme se zakysanou smetanou a…
Bramborový salát: Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Okurky slijeme (lák si schováme) a nahrubo nastrouháme. Celer a mrkev…
Z očištěného celeru uříznu kolečko, ze kterého nastrouhám škrabkou hoblinky. Zastřiknu citr. štávou. Na rozpuštěném másle orestuji oba celery, řapíkatý nakrájemý na…
Koleno vykostíme a rozdělíme na tři části. Pivo, pepř, Vegemite, šalotky, petrželku a olej rozmixujeme, marinádou zalijeme vykostěné koleno a uložíme na 24 hodin do…
Maso nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek nadrobno, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a papriku na plátky (proužky).Na rozpáleném sádle opečeme…
V hrnci s nepřilnavým dnem rozpustíme máslo a dobře na něm osmažíme strouhanou zeleninu. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme pepř, sůl, kmín a provaříme.Na…
Repu umyjeme, uvaríme, ošúpeme, na hrubo nastrúhame. Jablká očistíme, nastrúhame. Stonky zeleru umyjeme, odstránime fúziky a pokrájame. Všetky suroviny zmiešame,…
Celer očistíme a nakrájíme na cca 1 cm plátky a ty nakrájíme na hranolky. Smícháme tatarku, majonézu, obě papriky, pepř a česnek. Hranolky pořádně směsí obalíme a…
Vývar z uzeného masa si dáme stranou. Nahřejeme v hrnci olej, rozpustíme v něm máslo a na tuku orestujeme cibulku do sklovata. Přihodíme pokrájenou zeleninu a také…