Pampeliškové víno
Recept ještě nebyl hodnocenPampelišky většinou využíváme do různých sirupů a medů, ale co z nich třeba připravit takové víno? Je sice neobvyklé a jeho příprava je zdlouhavější, ale odmění se vám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pampelišky většinou využíváme do různých sirupů a medů, ale co z nich třeba připravit takové víno? Je sice neobvyklé a jeho příprava je zdlouhavější, ale odmění se vám…
Šťavnatá kuřecí stehna pečená na divoko s vůní bylinek, koření a jemné zeleniny vás okouzlí svou výraznou chutí. Dokonale se doplňují s nadýchanou rýží, která nasákne…
Linecké cukroví je jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního pečiva, které zdobí české domácnosti již po generace. Jeho křehké máslové těsto a jemná vůně vanilky v…
Receptů na bábovku je mnoho a čas od času stojí za to vyzkoušet něco nového. Tato voňavá bábovka je pěkně vláčná. Dobře chutnají i rozinky v čokoládě, kterými ji…
Tradiční velikonoční krasavec, který nesmí chybět na svátečním stole. Peče se z třeného, piškotového, šlehačkového, tvarohového i mramorovaného těsta. Vyzkoušejte našeho…
Toto svěží a lehké jídlo z tresky chutná báječně. Filety stačí naplnit čerstvými bylinkami, špenátem a paprikou. Upečené je pak podáváme s jednoduchou smetanovou omáčkou…
Tortellini jsou vaječné semolinové těstoviny plněné masem pro přípravu rychlého hotového pokrmu. Omáčka se hodí nejen ke všem různým těstovinám, ale i například k…
Doma vyrobený lemon curd je lahodný krém s výraznou citronovou chutí, který zvládnete připravit během pár minut, bez zbytečných přísad. Mícháním všech přísad, vznikne…
Smažené tortilly s avokádovým dipem jsou skvělým a snadno připravitelným pokrmem, který přinese do vaší kuchyně nádech mexických chutí. Tento jednoduchý, ale lahodný…
Osvěžující občerstvení v podobě marinovaného lososa s avokádem připravíte za chvilku a stane se báječným doplňkem vašeho slavnostního stolu. Stačí jen přidat dokřupava…
Černý bez, který je známý svými léčivými účinky, začíná v přírodě pomalu kvést. Své uplatnění nalezne i v kuchyni, ať už jako smažené květy bezu kosmatice, nebo jako…
Rychlý a jednoduchý dezert pocházející z Britských ostrovů. Řeč je o crumblu, který se dá připravit z jakéhokoliv ovoce, které máte zrovna po ruce. Pokud sáhnete po…
V zahrádce to krásně voní čerstvými bylinkami. Způsobem, jak je upotřebit, je výroba domácího meduňkového sirupu, který využijete do limonád nebo čajů. Jeho jemná chuť i…
Z květů u nás velmi rozšířeného černého bezu můžeme připravit voňavý a chutný sirup. Ten využijeme na přípravu osvěžujícího nápoje, který přijde vhod hlavně v letních…
Losos zapečený se zeleninou a bylinkami je dokonalé lehké jídlo. Voní citronem, je křehký, šťavnatý a s opečenými bramborami tvoří chutný a snadný pokrm. Patříte-li mezi…
Během horkých dnů přijdou vhod osvěžující nanuky. Můžeme je připravit i doma a zužitkovat tak letní ovoce. Navíc můžeme použít méně cukru, než je v kupovaných. Tyto…
Snadná letní večeře v podobě mozzarelly grilované ve vinném listu vám připomene dovolenou u moře. Středomořské chutě se prolínají s jemnou chutí sýra a sladké hrozny…
Před začátkem vaření slaninu nakrájíme na hranolky k protýkání masa a necháme je alespoň půl hodiny v mrazáku, pak se s nimi lépe maso protáhne. Skrz maso uděláme tenkým…
Ve hmoždíři si rozdrtíme čerstvé bylinky bazalku, petržel, oregano. Přidáme šťávu z půlky menšího citronu a 2 lžíce olivového oleje. Touto směsí potřeme lososa a můžeme…
Filety naporcujeme, osolíme a pokapeme citronovou štávou.Mouku smícháme se žloutky, přilijeme pivo, podle chuti osolíme.Z bílků ušleháme sníh a smícháme s těstíčkem,…
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na drobné kousky, přidáme nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, promícháme s tatarkou a mažeme na veku.
Připravíme kvásek z 50 g polohrubé mouky, 50 ml vlažného mléka a cukru. Kvásek promícháme a necháme vykynout.Nakrájíme rohlík na kostičky, přidáme rozpuštěné máslo, sůl…
Kuře, popřípadě stehna, osolíme jednou lžičkou soli a necháme asi půl hodiny působit.Mezitím nakrájíme brambory, v receptu je psáno na klínky, přidáme je ke kuřeti a…
Uděláme kvásek, necháme vzejít.Do mísy smícháme mouky, sůl, citronovou kůru, majolku, máslo nastrouháme, cukr, kvásek a přiléváme mléko a olej. Propracujeme. Dáme na 1…