Rybí závitky s jemnou holandskou omáčkou s kapary

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Ryby 9 názorů

Suroviny

4 - 6 filetů z tresky nebo z jiné rybky
hrubá mořská sůl
čerstvý tymián, maggi bylinka + kousek červené naložené papriky
2 citrony
máslo a olej na pánev
Omáčka k závitkům :
4 žloutky
150 g másla
3 PL bílého vína
1,5 ČL dijonské hořčice
1,5 ČL kaparů
libeček nebo petrželka
Dále:
pár kapek worcesteru
1 nasekaná nebo nastrouhaná kyselá okurka v nálevu s koprem
bílý pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Filety osolíme mořskou solí, zakápneme citronovou šťávou. Na každý filet položíme kousek citronu, kostičku červené papriky a snítek čerstvého tymiánu + maggi bylinky. Opepříme. Zavineme a přichytíme párátky. Závitky dáme na pánev ( použitelnou do trouby), vymazanou máslem a pokapeme ( postříkneme olejem) . Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů - cca 15 minut.

  2. V nádobce necháme mezitím rozpustit máslo.
    Ve vodní lázni rozmícháme žloutky, přidáme bílé víno, citronovou šťávu. Když je omáčka hustší konzistence, přidáme změklé máslo z nádobky a dál šleháme. Do husté omáčky přišleháme ostřejší hořčici (dijonskou). Vmícháme kapary, kousek červené naložené papriky, nastrouhanou naloženou kyselou okurku s koprem. Dochutíme solí, bílým pepřem a worcesterem.

  3. Podáváme se závitky, zdobíme snítkem tymiánu.
    Můžeme podávat samotné nebo s příohou, kterou si zvolíme sami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí závitky s jemnou holandskou omáčkou s kapary

Tématické fráze: holandska omáčka recepty s kapary kapary recept rybí závitek file s kapary omáčkou