

Rychlý bezmasý oběd s rýží
Suroviny 2 porce
- 250-300 g uvařené rýže
- 1 mrkev
- plátek celeru
- 2 lžíce mraženého hrášku
- 1 řapík celeru
- 1 jarní cibulka
- kousek pórku
- 6-8 malých žampiónů
- 1-2 vejce
- 100 ml kokosového mléka (nebo smetany)
- 2 lžíce přepuštěného másla (nebo olivový olej)
- půl lžičky steak koření (domácí, nebo pepř a sůl)
Postup přípravy receptu
Pokud máme zbylou uvařenou rýži, můžeme udělat rychlý oběd nebo večeři. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno, řapík oškrabeme škrabkou a nakrájíme, hrášek propláchneme na sítku a necháme okapat, očištěné žampiony přepůlíme.
V hluboké pánvi rozehřejeme máslo nebo olej, orestujeme žampióny, přidáme zeleninu podle tvrdosti a restujeme na skus, nakonec dáme hrášek. Rozklepneme vejce, okořeníme, promícháme a přidáme rýži, zalijeme kokosovým mlékem, promícháme a necháme prohřát, Kdo nemá rád kokosové mléko, může zalít smetanou.
Ihned podáváme posypané lístky koriandru nebo petrželkou a doplníme oblíbeným salátem.
Poznámka od kuchařky
Pokud máme zbylé maso, vařené, pečené nebo grilované, přidáme a uděláme verzi masovou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlý bezmasý oběd s rýží
K receptu nejsou žádné komentáře.