Vepřové na houbách
Recept ještě nebyl hodnocenUvařte si k obědu nestárnoucí klasiku z vepřového masa s pořádnou dávkou hříbků. Houby spolu s cibulovým základem vytvoří naprosto dokonalou a silnou omáčku. Recept je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 155 kJ / 37 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,18 g |
– nenasycené | 0,02 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Uvařte si k obědu nestárnoucí klasiku z vepřového masa s pořádnou dávkou hříbků. Houby spolu s cibulovým základem vytvoří naprosto dokonalou a silnou omáčku. Recept je…
Vyzkoušejme recept, který je určený pro všechny úspěšné houbaře. Když přineseme z lesa košík hub, připravíme kromě smaženice nebo bramboračky i tuto klasickou dobrotu.…
Klasicky upečené kuře je doplněno směsí jater a žampionů. To činí pokrm nejen chuťově velmi zajímavým, ale i na pohled porci zvětšuje. Tato směs pak dodává jinak suchému…
Kulajda je polévka často vařená v době sbírání hub, ale i mimo sezónu. Dají se použít i houby sušené. Chuť čerstvého nebo zmrazeného kopru přidá polévce další chuťovou…
Máte chuť na staročeskou klasiku? Pak je tento recept pro vás jak dělaný. Připravte si tuto jednoduchou polévku z čerstvého hlávkového zelí - skvělá nejen na zahřátí,…
Houby nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno nasekáme. Vše podlijeme vývarem, přidáme kmín a vaříme do měkka. Ve smetaně…
Ragú je pokrm, který vznikl ve Francii a v naší verzi chutná báječně. Orestované kousky kuřecího masa, dušené s cibulí a paprikou, dochucené houbami i jarní cibulkou a…
Udělejte si nostalgický výlet do české kuchyně se staročeským hovězím na houbách! Tento tradiční pokrm je plný bohaté chuti hovězího masa, které se krásně doplňuje s…
Čerstvé houby (nejlépe vlastnoručně nasbírané) dodají další rozměr každému druhu masa, hovězí nevyjímaje. Kořením a houbami ovoněná smetanová omáčka přelitá k němu na…
Rychlá zeleninová směs může zasytit i bez masa. Výživnost pokrmu zajišťuje kombinace oblíbené luštěniny cizrny s cuketou, kořenovou zeleninou a houbami. Dochucení celého…
Netradiční jídlo z jednoho hrnce, to jsou čínské nudle s masovou konzervou, zakysanou smetanou a lesními houbami. Rychlovka, která se dá jednoduše připravit na dovolené,…
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky o velikosti 10-15 mm, dáme vařit do osolené vody tak aby byly ponořené.Přidáme koření v sítku, nebo nadrcené v hmoždíři …
O Češích se říká, že jejich národním sportem je houbaření. Jste-li také milovníky této relaxační činnosti a pátráte po dalších receptech, jak svůj úlovek upotřebit, jste…
Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí…
Říká se, že českým národním sportem je houbaření. Ať se řadíte do té aktivní části nebo jste spíše tým rekreačních houbařů, jistě oceníte inspiraci na zpracování vašich…
Pořádná dávka čerstvých hub a poctivá porce smetany udělá z obyčejné bramboračky luxusní pětihvězdičkový pokrm. Nešetřete houbami ani smetanou, výslednou polévku si pak…
Myslivecký guláš je syté a výrazně kořeněné jídlo, které voní lesem, divočinou a poctivou domácí kuchyní. Připravuje se nejčastěji ze zvěřiny, jako je srnčí, kančí nebo…
Máslová omáčka z dušených, čerstvě nasbíraných lesních hub s kmínem je zjemněná zakysanou smetanou. Dochutíme ji octem, čerstvě nadrceným pepřem a kdo má rád, tak i…
Každá rodina má svůj oblíbený a osvědčený recept na polévku z kysaného zelí. Do této se přidávají podušené lesní houby a uzenina a polévka je zjemněná mlékem. Pokud jste…
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme hl. mouku a orestujeme dozlatova. Zalijeme vodou, vložíme kostku masoxu, brambory na kostky, ochutíme solí a pepřem. Očistíme houby…
Pokud máte rádi houby připravené na kyselo, tato omáčka vás dostane svou lahodnou chutí. Ať už máte hříbky čerstvé nebo sušené, stačí k nim přidat kysanou smetanou a pár…
Kulajda z čerstvých hub je jednou z nejoblíbenějších podzimních polévek. Variant je mnoho, ale každá rodina má tu svou, na kterou nedá dopustit. Vyzkoušejte sváteční…
Na jednoduchou houbovou polévku nejprve houby zpěníme na másle, ochutíme kmínem a podusíme. Zahustíme, zalijeme vodou a dochutíme rozšlehaným vejcem. Podáváme posypané…
Výborná polévka jemně nakyslé chuti je plná čerstvých, nebo sušených hub a brambor. Zasytí vás, zahřeje a v zimě prověří, zda jste byli v sezóně pilní ve sběru hub i…