Bílá houbová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenPokud jste nasbírali v lese košík plný čerstvých hub a hledáte pro něj využití, můžete připravit smetanovou houbovou polévku, dochucenou štiplavým octem a zahuštěnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud jste nasbírali v lese košík plný čerstvých hub a hledáte pro něj využití, můžete připravit smetanovou houbovou polévku, dochucenou štiplavým octem a zahuštěnou…
Výtečný pokrm, který spojuje šťavnaté maso a dokonale dochucenou přílohu v jednom pekáčku pro sólo oběd, nebo večeři. Díky pomalému pečení maso krásně změkne a nasákne…
V létě les začíná vonět houbami. Pokud hledáte inspiraci, co připravit z čerstvě nasbíraného košíku hub, vyzkoušejte jednoduchou smetanovou omáčku s lehce nakyslou chutí…
Pokud máte rádi kuře pečené na másle, vyzkoušejte jeho přípravu s houbami. Výsledkem je opravdu výtečné jídlo s bohatou houbovou chutí. Příprava není nijak složitá,…
Do vody dáme vařit houby, přidáme sůl,kmín a světlou jíšku. Tu si připravíme tak, že v kastrolku rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a za stálého míchání mouku osmahneme.…
Máslo s olejem rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme vývar a řádně rozmícháme dohladka, přivedeme k varu.Přidáme kmín, houby a posléze i…
Nejprve naložíme maso, můžeme den předem, ale nemusíme. Posekanými bylinkami a rozdrceným jalovcem posypeme steaky, zakápneme olejem, promícháme a necháme marinovat. …
Dáme si vařit houby, pokrájenou zeleninu, čím víc, tím lépe a vaříme doměkka. Když je vše měkké, na troše oleje, nebo sádla spěníme cibuli, přidáme asi 2 lžíce mouky a…
Kdo miluje houby a zároveň vyhledává rychlé, jednoduché a dobré recepty, je tu správně. O pečení se postará remoska, vy už pak jen můžete servírovat. Hodí se k němu jak…
Češi jsou národ národ houbařů. Těší nás houby sbírat a ještě raději konzumovat. Těstoviny, uvařené al dente, smícháme s restovanou slaninou a houbami, zalijeme vejcem,…
Cibuli oloupeme - pokrájenou zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme hovězí maso pokrájené na kostky, osolíme, opepříme, poprášíme červenou paprikou a necháme dusit. Mezi…
Umyté houby podusíme.Zapěníme cibuli se slaninou na kostičky a na ni osmahneme podušené houby. Osolíme a okmínujeme. Přidáme sádlo a promícháme.Na noky uděláme polořídké…
Vezměte kastrol nebo pekáček, všechny suroviny nakrájejte na přiměřené kousky jako na špíz a dejte do toho pekáčku a strčte do trouby na 180°C zahřáté.Asi za 35 minut, i…
Tato polévka je vlastně jedna z variant tradiční oblíbené české zelné polévky. Patří mezi syté a vydatné polévky a uvařit ji znamená zcela jistě uspokojit i ty největší…
Staročeský podkrkonošský hubník je jednoduchý, levný, bezmasý pokrm, který dobře zasytí. Můžeme si ho vychutnat teplý i zastudena. Výraznou chuť mu dodávají čerstvé…
Houby nakrájíme na větší kousky, cibuli na kostičky a česnek prolisujeme.Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a lehce potřeme utřeným česnekem.Do menší misky…
Poctivá kulajda s liškami je tradiční česká polévka, která v sobě spojuje jemnou smetanovou chuť s výrazným aroma čerstvých hub. Tradiční kombinace smetany, kopru a…
Očistené huby nakrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme narezanú slaninu a cibuľu, pridáme huby, rascu, korenie a soľ a dusíme domäkka. Nakoniec vmiešame vajcia a…
Kaťák neboli katův šleh, to je klasika, která vyvolává vzpomínky na pikantní pokrm s nevalnou pověstí. Nejvyšší čas si připomenout, jak lahodné a vydatné jídlo to může…
Naše kuchyně je vyhlášená omáčkovými pokrmy s knedlíky. Jeden takový tu pro vás máme. Vepřové plátky podusíme společně s houbami a připravíme k nim hrníčkové houskové…
Zapečený hrách s kroupy poslouží jako opravdu sytá večeře. Je jen na vás, jak je budete podávat, jestli samotné, nebo s uzeninou a kyselou okurkou. Před pečením můžete…
Čočku přebereme, dáme vařit spolu s nakrájenými houbami, mrkví, řapíkatým celerem, přidáme česnek, pepř, sůl, majoránku a necháme vařit do změknutí. Mezitím si…
Králičí maso je velmi jemné a dietní, často k němu přidáváme slaninu, která dodá chuť a zabrání vysušení. Šťavnaté masíčko, voňavá omáčka plná česneku, to je jídlo jako…
Šťavnaté špízy z vepřové panenky připravené v troubě jsou ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Kombinace masa, klobásy, barevné zeleniny a slaniny zaručuje…