Krkonošská cibulačka
Recept ještě nebyl hodnocenOloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, osmažíme ji na trošce oleje, přidáme postrouhanou koř. zeleninu, brambory pokrájené na kostičky a hrst hub. (pokud použijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, osmažíme ji na trošce oleje, přidáme postrouhanou koř. zeleninu, brambory pokrájené na kostičky a hrst hub. (pokud použijeme…
Celer, mrkev a petržel nastrouháme na hrubší nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka.Na másle či oleji zpěníme…
Maso nařežeme metodou "Z", roztáhneme na plát a rozklepeme. Posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny, které lehce potřeme chilli pastou.…
Játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se škrobem a necháme chvilku odležet. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme, česnek nakrájíme na plátky. Máčené Jidášovo ucho…
V létě les začíná vonět houbami. Pokud hledáte inspiraci, co připravit z čerstvě nasbíraného košíku hub, vyzkoušejte jednoduchou smetanovou omáčku s lehce nakyslou chutí…
Gnocchi jsou v poslední době velmi oblíbeným a vyhledávaným pokrmem, zejména z důvodu úspory času. Ve vysoké kvalitě je pořídíte téměř v každém obchodě s potravinami.…
Cibuli oloupeme - pokrájenou zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme hovězí maso pokrájené na kostky, osolíme, opepříme, poprášíme červenou paprikou a necháme dusit. Mezi…
Pokud máte rádi kuře pečené na másle, vyzkoušejte jeho přípravu s houbami. Výsledkem je opravdu výtečné jídlo s bohatou houbovou chutí. Příprava není nijak složitá,…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme k ní nakrájený špek a na kousky nakrájené vepřové maso a houby. Vše osolíme. Maso a houby osmahneme a pak podlijeme vodou. Dusíme vše…
Listy kapusty dáme do vroucí osolené vody na 2 minuty, aby změkly. Vyndáme, necháme okapat a vykrojíme "žebra", které jsou uprostřed, aby se nám listy při balení…
Na tuku necháme zpěnit dozlatova nasekanou cibuli, přidáme půl lžičky mleté papriky, trochu kmínu, a na nudličky nakrájené zelené papriky (bez jádřinců), vše necháme…
Brambory očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájené uvaříme doměkka.Horké rozšťoucháme se lžící sádla dohladka nebo propasírujeme do mísy. Přidáme solamyl, polovinu…
Srdíčka opláchneme, vložíme do studené vody společně s kořením a uvaříme doměkka(v papiňáku 30minut). Mezitím si v kastrolu na oleji orestujeme do sklovita nadrobno…
Staročeský podkrkonošský hubník je jednoduchý, levný, bezmasý pokrm, který dobře zasytí. Můžeme si ho vychutnat teplý i zastudena. Výraznou chuť mu dodávají čerstvé…
Do hrnce na olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do sklovita a pak vhodíme nakrájenou mrkev, petržel a celer, necháme také chvíli osmažit, pak zalijeme vodou a…
Češi jsou národ národ houbařů. Těší nás houby sbírat a ještě raději konzumovat. Těstoviny, uvařené al dente, smícháme s restovanou slaninou a houbami, zalijeme vejcem,…
Z masa uděláme plát, který potřený olejem uložíme alespoň na 24h do lednice (zkřehne). V den přípravy maso od oleje otřeme, naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme…
Balíček nudlí, ať domácích nebo koupených uvař, aby byli jedlé.Slij do síta a nechej vychladnout.Na pánev dej olivový olej a na to nasypej pokrájené houby na hrubo nebo …
Maso pomeleme, paprikové lusky zbavíme jadérek, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, houby očistíme a pokrájíme, housku nakrájíme na plátky, pokropíme…
Hovězí maso nakrájíme na plátky, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme nálevem z hub a vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.Když je maso hotové, vyjmeme ho z…
Vezměte kastrol nebo pekáček, všechny suroviny nakrájejte na přiměřené kousky jako na špíz a dejte do toho pekáčku a strčte do trouby na 180°C zahřáté.Asi za 35 minut, i…
Na oleji speníme drobne pokrájanú cibuľu, prihodíme pokrájaný cesnak, zasypeme mletou paprikou. Do základu dáme pokrájané huby, osolíme, okoreníme, varíme cca 15 min.,…
Tarhoňa je drobná těstovina, která dokáže udělat spoustu parády. Přidejte k ní kuřecí maso, houby, trochu sádla a koření a uvidíte, že si ji budou pochvalovat úplně…
Krémová bramboračka je variace na tradiční českou polévku, která zahřeje a potěší svou sytou chutí. Vůně čerstvé zeleniny a brambor, doplněná o voňavé bylinky, tvoří…