Šumavská pečeně
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravené hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divoké koření, mírně zalijeme vodou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravené hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divoké koření, mírně zalijeme vodou a…
Maso nakrájet na plátky, poklepat paličkou, osolit,opepřit a pomazat z obouch stran směsí z čertsvého i mletého zázvoru a hořčice. Na rozpálené pánvi s troškou oleje…
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. …
Hovězí maso kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát olej, přidáme všechny pokrájené cibule a restujeme je do hnědé barvy. Přidáme…
Závitky z hovězího masa, plněné kysaným zelím a slaninou, dušené v masové šťávě. Jídlo, které bude ozdobou i na svátečním stole, stejně jako ozvláštní běžnou večeři.…
Maso v celku se prošpikuje slaninou, celým česnekem a pár hřebíčky, zalije se trochou vinného octa a dá se do druhého dne odležet. Druhý den maso vyndáme, otřeme,…
Divoké hovězí na víně je luxusní a intenzivně aromatický pokrm, který spojuje bohatou chuť divokého hovězího masa s jemnou kyselostí a hloubkou kvalitního vína. Pomalu…
Hovězí maso si nakrájíme na stejně velké plátky a síle cca 1 cm 6-8 plátků) a prudce je opečeme na troše oleje a dáme si je bokem. Maso nijak neochucujeme, jelikož se…
Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a dáme na pánev. Hovězí omyjeme a nakrájíme podle chuti. Maso klademe na spěněnou slaninu, pokořeníme (notně), osmahneme z obou…
Plátky masa naklepu, osolím, opepřím, potřu z jedné strany hořčicí. Vajíčka rozšlehám s trochou soli a na malé pánvičce upeču tenké omeletky. Ty pak rozkrojím, položím…
Hovězí plátky naklepeme, posolíme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce.Mezitím na pánvičce opečeme špek a cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme všechno divoké koření. Na…
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2 cm silné plátky. Každý plátek posypeme česnekem, pepřem, zastříkneme olejem a takto připravené maso necháme 4 hodiny…
Kolik masa, tolik cibule, to je zákon guláše. Výtečný hovězí guláš, který nezabere mnoho času na přípravu a potěší téměř každého strávníka. Přidáním feferonky mu dodáte…
1. Hovězí rozklepeme na tenký plát, potřeme hořčicí, navrch položíme anglickou slaninu, klobásku a na proužky nakrájené okurky. Cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme i…
Z masa, cibule, celerové nati a koření vyvaříme silný vývar.Na másle osmažíme cibuli, kořenovou zeleninu, přidáme pokrájené zelí a brambory, zalijeme vývarem a vaříme…
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a maso na něm prudce opečeme z obou stran, aby se zatáhlo…
Plátky masa osolíme, opepříme, okraje nařízneme a naklepeme paličkou. Potřeme plnotučnou hořčicí, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na pánvi na oleji. Maso…
Na ghí zpěníme nakrájenou cibulku.Přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer a koření.Maso nakrájíme na menší kostky a přidáme k zarestování.Po orestování vše zalijeme…
Jíšku mám udělanou předem do zásoby, ale můžete použít koupenou, není na tom nic špatného. Očištěnou cibuli nakrájíme nejprve na plátky z poloviny cibule a 6 ks dáme…
Svíčková, tradiční omáčka pro sváteční chvíle. Rozpadající se hovězí maso, smetanová zeleninová omáčka a houskový knedlík. To jsou známé chutě, které můžete doplnit o…
Na pekáč dáme menší oloupané a omyté brambory, lehce posolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby na 200°C a necháme péct, dokud brambůrky budou…
Plátky masa osolíme, řádně opepříme a naklepeme paličkou.Plátky obalíme nejdříve ve strouhance, kterou do masa prsty pořádně vtlačíme a následně v rozšlehaných vejcích…
Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, promícháme vidličkou a utřeme do něj směs ze sojové omáčky, muškátového oříšku, soli a pepře. Necháme 1 hodinu "odpočinout"…
Z opláchnutého válečku hovězího masa nakrájíme plátky, mírně je naklepeme paličkou, osolíme a opepříme. Na tuku zpěníme jednu cibuli, přidáme plátky masa a po obou…