Polévka s játrovými knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenSytá polévka z těch nejzákladnějších surovin. Výborný vývar z vepřových kostí. Hustý, plný zeleniny a knedlíčků připravených z vepřových jater, vonících majoránkou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 492 kJ / 118 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 2,70 g |
| – nasycené | 0,42 g |
| – nenasycené | 1,13 g |
| –– mononenasycené | 0,70 g |
| –– polynenasycené | 0,43 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 308 mg |
| Sodík | 97 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 3,90 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Sytá polévka z těch nejzákladnějších surovin. Výborný vývar z vepřových kostí. Hustý, plný zeleniny a knedlíčků připravených z vepřových jater, vonících majoránkou a…
Jestli existuje bezkonkurenčně nejoblíbenější polévka, je to hovězí vývar s knedlíčky. Vaří se ke svátečnímu obědu, na svatbách, rodinných oslavách, ale také jen tak pro…
Rádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si…
Tento starofrancouzský pokrm je sice na přípravu složitý, ale za to se v něm snoubí chutě bylinek, kořenové zeleniny a kvalitního červeného vína. Na sváteční stůl se…
Připravte si do zásoby několik skleniček domácí paštiky, kterou si vychutnáte nejen doma, ale hodí se i na chalupu či jako svačina na výlet. Když při výrobě použijete…
Často se stává, že nesprávný postup přípravy dokáže jídlo prakticky zkazit, přestože používáme dobré ingredience. U jater to platí dvojnásob. Když vepřová játra…
Paštika je nejen svačinovou klasikou, můžete ji využít i jako skvělý předkrm. Kromě jater obsahuje i pečené maso a navíc je celá zabalená ve špeku a slanině. V kombinaci…
Postup na knedlíčky: Játra odblaníme a na jemno umeleme či rozmixujeme. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou…
Pokud si játrovou paštiku uděláte sami doma, máte jistotu, že nebudete konzumovat žádná éčka a barviva, a vychutnáte si skvělou masovou chuť. Okořenit ji můžete přesně…
Chutný víkendový oběd hotový během chvilky nebo večeře, kterou si zvládnete připravit i během každodenního shonu. Vepřová játra s křupavou slaninou v minutkové úpravě…
Domácí játrovou paštiku nechystáme v kuchyni denně, protože výroba je trochu pracnější. Přesto se odhodlejte a zkuste ji připravit podle našeho receptu. Podávat ji…
Když se řeknou játra, velká část strávníků si vybaví rýži s hnědou omáčkou, která nebyla zrovna oblíbená. Zkuste s námi reputaci tomuto jídlu napravit. Připravte si…
Vepřová játra v dnešní době seženete běžně, a tak si z nich můžete připravit chutný oběd. Rychlá úprava na přírodno dává vyniknout jejich křehkosti a šťavnatosti. Je to…
Paštika patří mezi oblíbené svačiny, ale také může být luxusním předkrmem. Receptů s různými postupy a surovinami existuje opravdu hodně, ale my věříme, že v…
Paštika je skvělá jako předkrm nebo jako slané pohoštění pro přátele. Díky domácí přípravě víte, co jíte a navíc můžete paštiku vyladit dle své chuti například přidáním…
Tato pochoutka z vepřových jater je výborná a velmi rychle hotová. Játra obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na sádle do zlatova. Podáváme s brambory jako hlavní…
Zdraví prospěšná zvěřina se na našem stole často neobjevuje. Ale pokud bažanta získáte, můžete z něj udělat paštiku dle tohoto receptu. Zcela jistě ta dobrota za trochu…
Výtečná zavařená paštika z jater a bůčku jistě potěší všechny milovníky masových lahůdek a překvapí vás svojí jednoduchou a rychlou přípravou. Její chuť nejlépe vynikne…
Klasicky upečené kuře je doplněno směsí jater a žampionů. To činí pokrm nejen chuťově velmi zajímavým, ale i na pohled porci zvětšuje. Tato směs pak dodává jinak suchému…
Játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se škrobem a necháme chvilku odležet. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme, česnek nakrájíme na plátky. Máčené Jidášovo ucho…
Játra mají hned několik výhod. Kromě nízké ceny stojí za zmínku vysoký obsah železa a vitamínů. Pokud je máte rádi, určitě vyzkoušejte tento recept na játra připravená…
Nejdříve si usmažíme cibulku do zlatova a scedíme přes sítko, tím odstraníme přebytečný olej nebo sádlo. Namočíme rohlík do mléka a necháme rohlík mlékem úplně "nasát".…
Játra patří mezi suroviny plné důležitých látek, zvláště železa. Umět je dobře připravit znamená významné obohacení jídelníčku za příznivou cenu. Vyzkoušejte křehká…