Zadělávané kedlubny trochu jinak
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájenou cibuli dáme zpěnit na sádlo. Jakmile zesklovatí přidáme na hrubo nastrouhané kedlubny, trochou vody podlejeme a podusíme téměř doměkka. Potom na to vylejeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájenou cibuli dáme zpěnit na sádlo. Jakmile zesklovatí přidáme na hrubo nastrouhané kedlubny, trochou vody podlejeme a podusíme téměř doměkka. Potom na to vylejeme…
V hrnci na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, zasypeme ji mletou paprikou a lehce osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, vše zalijeme vývarem a…
Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, na ní orestujeme kuřecí játra a přidáme 1-2 lžičky Podravky a zasypeme paprikou.Promícháme a přidáme hořčici, opět důkladně…
Cibuli nakrájíme na kostičky, maso na kostky. Dáme do pekáčku, přidáme zelí, osolíme a přisypeme koření. Vše důkladně promícháme (nejlepší je rukama).Zalijeme smetanou…
Sušené houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat.Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mraženou zeleninu a orestujeme.Dále přidáme namočené houby i s vodou, brambory…
Maso nakrájíme na centimetrové plátky, naklepeme, potřeme rajčesn. pastou, opepříme, svineme do balíčku, sešpendlíme párátkem, vložíme do misky, promícháme se zbytkem…
Žlázy opláchneme a nakrájíme na kostky.Na oleji osmahneme cibuli, na ní osolené a opepřené maso, lehce podlijeme vodou nebo vývarem a krátce podusíme.Zahustíme jíškou,…
V hrnci na tuku zpěníme nasekanou cibuli, necháme rozvonět koření a lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme protlak, promícháme a podlijeme mírně vodou. Dobře rozmícháme,…
Hustá sytá hřibová polévka vám bude odměnou za celodenní běhání po lese a hledání hub. Vhodnými bylinkami si jí sami ochutíte a můžete k ní s chutí zakousnout chleba…
Malý Péťa se zeptal a umíš sekyrkovou jak v té pohádce? Protože jsem ho znal, celý já. Tak jsem řekl, já umím jen hřebíkovou. Tak jí uvař, zněla prosba. Jenom když mi…
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Špekáčky pokrájíme podélně na 4-6 výsečí, špek na menší kostičky, slaninu na širší nudličky, cibuli na klínky…
Cibuli nakrájíme a hned na tuku orestujeme.K orestované cibulce přidáme prosmahnout nakrájené maso z obou stran.Až bude maso doběla, přidáme 2 lžíce kremžské hořčice, 1…
Maso nakrájíme na užší plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, pak orestujeme zprudka na oleji, pak maso vyndáme, ve výpeku osmažíme cibulku s plátky česneku téměř do…
Na rozpálený olej dáme naklepané, osolené,opepřené a paprikou posypané vepřové plátky. Opečeme,vyjmeme a k výpeku přidáme nadrobno nakrájený pórek. Cca 1 minutu mícháme…
Na másle orestujeme cibuli, zeleninu a pokrájené filé. Zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Zahustíme jíškou a přidáme rozšlehané vejce. Polévku osolíme, opepříme a…
Maso prošpikujte slaninou a orestujte na rozpáleném tuku ve velké panvi. Orestované maso vyndejte a vložte do pekáčku. Do pánve, ve které jste restovali maso přidejte…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, očištěnou mrkev a jarní cibulku na kolečka či nudličky, cibuli na kostičky, brokolici rozebereme na malé růžičky, kapustičky…
Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme do hněda.Když je maso pěkně opečené přidáme sladkou papriku,…
Osmahneme kuřecí maso, přidáme cibuli na plátky, zeleninu a orestujeme. Okořeníme dle chuti. Podlejeme smetanou a mlékem, dolejeme kolik chceme omáčky, chvilku necháme…
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného…
Na tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Během smažení maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily.…
Do pekáčku dáme trochu oleje a vytřeme ho, na dno nakrájíme nahrubo cibuli, dál nakrájíme mrkev na čtvrtiny a k ní přidáme a promícháme dohromady a dáme na cibuli do…
Na rozehřátém tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené hovězí maso, které osmažíme ze všech stran. Ke konci smažení…
Dáme vařit vývar+fazole,koření podle chuti sůl a masox,když jsou fazole skoro uvařené přidáme na kostičky nakrájené brambory.Když jsou fazole i brambory uvařené…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Koláče s tvarohem a rebarborou: Správně připravený kvásek je zárukou nadýchaného těsta a rebarboru je nutné dobře oloupat
Delikatesa z trouby: Pomalu pečený bůček s křupavou zlatavou kůrkou nedá skoro žádnou práci, jen nesmíme opomenout první krok
Vánoční hodování v době renesance: Šlechta měla na stole 39 jídel, mimo jiné pečené skřivánky a „dítě s pudinkem v břiše“