Vepřová krkovice na zelenině a hořčici
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme nadrobno, mrkev,celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. V kastrolku rozpustíme sádlo a připravenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev,celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. V kastrolku rozpustíme sádlo a připravenou…
Kuřecí žaludky se dají připravit na různé způsoby a tohle je jeden z nich. Jistě budete překvapeni chutným pokrmem s nenáročnou přípravou a budete je připravovat ve své…
Dušená kapusta s uzeným masem je výborná klasika, kterou dělávaly už naše babičky. Ke kapustě přidáme i zelená jablka, která její chuť pěkně doplní. Kapustu podáváme s…
Kotlety osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Naklepávat není nutné.Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle v kastrolu…
Postup na maso: Polovinu očištěné zeleniny nakrájíme na tenké nudličky (jako sirky), polovinu nakrájíme na kostky 1x1 cm. V rendlíku nejprve restujeme na polovině…
Osmahneme kuřecí maso, přidáme cibuli na plátky, zeleninu a orestujeme. Okořeníme dle chuti. Podlejeme smetanou a mlékem, dolejeme kolik chceme omáčky, chvilku necháme…
Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky, které jsme po…
Na oleji zpěníme cibuli a párek, poté nadrobno nakrájenou zeleninu. Zasypeme kmínem, mletou paprikou, trochou majoránky a zalijeme vodou. Přidáme na kostky nakrájené…
Dáme vařit do 1,8 litru vody žebra a přidáme malou cibulku a 2 celé stroužky česneku . Dále přidáme 1/2 KL celého černého pepře, 2 bobkové listy (střední velikosti).…
V hrnci na tuku zpěníme nasekanou cibuli, necháme rozvonět koření a lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme protlak, promícháme a podlijeme mírně vodou. Dobře rozmícháme,…
Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme do hněda.Když je maso pěkně opečené přidáme sladkou papriku,…
Maso nakrájejte na plátky (ideální je tak 14x12 cm, na jednu porci jsou tak tři kousky), naklepejte, potřete worcestrovou omáčkou a plnotučnou hořčicí. Až potom osolte a…
Vepřové maso si skvěle rozumí se špenátem. Když k tomu přidáte i smetanu a česnek, získáte chutný oběd, po kterém zajásá celá rodina. Jako přílohu můžete zvolit…
Maso a cibuli nakrájet, masoxy rozpustit v malém hrníčku a pak nalít do hrnce, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat a dolít do 1 litru vodu, dát to do hrnce a…
Na másle orestujeme cibuli, přidáme fazolky a spolu s cibulí osmahneme (3-4 minuty). Zalijeme vývarem, přidáme koření a pomalu vaříme.Po 5 minutách přidáme oloupané a na…
Připravíme pomalý hrnec (dále jen PH).Na pánvi rozpustíme lžičku sádla z plemene Mangalica a opečeme na něm na kostky nakrájenou, osolenou a opepřenou vepřovou plec…
Sojové kostky připravíme podle návodu. Na oleji si orestuji na jemno nakrájenou cibuli a přidám na malé proužky nakrájenou papriku, chvíli orestuji a přidám uvařené…
V kastrolu na rozpuštěném sádle necháme zpěnit cibuli (nespálit, jen nechat hodně ztmavnout), zalijeme dvěma naběračkami vývaru a necháme rozvařit. Vložíme maso,…
Játrové knedlíčky jsou něco, co zásadně dovede pozměnit ráz hovězího vývaru. Zavářejte je do vody, která jen sotva vře, a nechte je líně povalovat. Žádný prudký var, ten…
Špenát uvaříme a přidáme asi hrnek vody. Zahustíme jíškou a provaříme. Osolíme, opepříme, přidáme v trošce mléka rozšlehané dvě vejce a prolisovaný česnek. Podáváme s…
Čočku dobře propláchneme pod studenou vodou, dáme do kastrolu. Zalijeme třemi hrnky studené vody se špetkou (opravdu špetkou) soli a velmi zvolna pod pokličkou přivedeme…
Hovězí plátky naklepeme, posolíme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce.Mezitím na pánvičce opečeme špek a cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme všechno divoké koření. Na…
V hrnci osmahneme cibulku, přidáme nakrájená játra - osmahneme. Dále přidáme rajské protlaky, vodu, bobk. list, rozmarýn, sůl, pepř a vaříme asi 20 - 30 min. Zahustíme…
Maso prošpikujte slaninou a orestujte na rozpáleném tuku ve velké panvi. Orestované maso vyndejte a vložte do pekáčku. Do pánve, ve které jste restovali maso přidejte…