Verzere

Suroviny

Cesto :
100 ml vody
100 ml oleja
asi 300 g polohrubej múky
Kapustová plnka :
3 narezané cibule opražíme na 2 lyžiciach masla
pridáme 1 fľašu kyslej kapusty ( 750 ml )opražíme, odstavíme
pridať soľ
čierne korenie
trocha šalvie
rozmarínu
2 nasekané natvrdo uvarené vajcia

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme cesto, rozdelíme na polovice, vyvaľkáme štvorce (asi 20x20 cm).

  2. Na jeden štvorec rozložíme plnku, zakryjeme druhým štvorcom, okraje zahneme, potrieme vajíčkom a upečieme. Po upečení potrieme maslom.

Poznámka od kuchařky

Verzere je štvorcový moldavský piroh s kapustou. Namiesto kyslej kapusty sa používa aj hlávková jemne nastrúhaná kapusta.

Komentáře k receptu Verzere

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ivanka, verzere je moldavské jedlo, ako je to napísané v poznámke, a žiadna slanina alebo údené mäso tam nepatrí, je to len kapustová náplň ;-):-D

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ukladám si,vyzerá to dobre,len by som este asi pridala údené mäso alebo slaninku;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: bezmasá jídla recepty palačinka se špenátem plnene tortily se spenatem bezmasa kucharka tortily se špenátem moldavsky jedlo kureci kridylka po francouzsku bezmase tortily bezmasá jídla-recepty chřest po francouzsku cena tortily recepty na jídla do 100 bezmasé jídla recepty francouzska palacinka recept špenát a tortily plnka do tortily