Verzere

tejaja Kuchařka: tejaja

Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

Cesto :
100 ml vody
100 ml oleja
asi 300 g polohrubej múky
Kapustová plnka :
3 narezané cibule opražíme na 2 lyžiciach masla
pridáme 1 fľašu kyslej kapusty ( 750 ml )opražíme, odstavíme
pridať soľ
čierne korenie
trocha šalvie
rozmarínu
2 nasekané natvrdo uvarené vajcia
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme cesto, rozdelíme na polovice, vyvaľkáme štvorce (asi 20x20 cm).

  2. Na jeden štvorec rozložíme plnku, zakryjeme druhým štvorcom, okraje zahneme, potrieme vajíčkom a upečieme. Po upečení potrieme maslom.

Poznámka

Verzere je štvorcový moldavský piroh s kapustou. Namiesto kyslej kapusty sa používa aj hlávková jemne nastrúhaná kapusta.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Verzere

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ivanka, verzere je moldavské jedlo, ako je to napísané v poznámke, a žiadna slanina alebo údené mäso tam nepatrí, je to len kapustová náplň ;-):-D

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ukladám si,vyzerá to dobre,len by som este asi pridala údené mäso alebo slaninku;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bezmasá jídla recepty palačinka se špenátem plnene tortily se spenatem bezmasa kucharka tortily se špenátem moldavsky jedlo kureci kridylka po francouzsku bezmase tortily bezmasá jídla-recepty chřest po francouzsku cena tortily recepty na jídla do 100 bezmasé jídla recepty francouzska palacinka recept špenát a tortily plnka do tortily

Zapomněl/a jsem heslo