Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvas Žitný - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 221 kJ /
292 kcal
Bílkoviny12,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,00 g
Tuky1,67 g
– nasycené0,50 g
– nenasycené1,08 g
–– mononenasycené0,25 g
–– polynenasycené0,83 g
––– omega 30,01 g
Vláknina2,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy56,00 g
– cukry1,83 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kyselo je bráno jako polévka, ale spíš to odedávna byl plnohodnotný pokrm chudých tkalců v pohůří Krkonoš a Orlických hor. Příprava byla velice jednoduchá - se sušenými…

cathleen

70 min

Domácí kváskový chléb

Domácí kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Objevte kouzlo domácího pečení! Tento tradiční chléb s křupavou kůrkou a nadýchanou střídou vás nadchne svou vůní i chutí. Díky přírodnímu kvásku je nejen lahodný, ale…

TheTereza

85 min

Chleba z remosky

Chleba z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jak jednou ochutnáte domácí chleba, hned si ho zamilujete. Tento chléb v remosce nejen kyne, ale následně se i peče. Nedrobí se, má křupavou kůrku a vydrží měkký celý…

Rin-Andi

80 min

Knedlíky ze žitného kvásku

Knedlíky ze žitného kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Poctivý knedlík z žitného kvásku poslouží jako příloha ke spoustě oblíbených českých jídel, ať už k omáčkám nebo k dušenému zelí s masem. Hutný tmavý knedlík z celozrnné…

janatka

725 min

Moravský cibulář

Moravský cibulář

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Světlejší pšenično-žitný kváskový chleba je voňavý smaženou cibulí a vhodný jako příloha ke guláši nebo na jakékoliv grilování. Bude-li při grilu společnost větší,…

cathleen

80 min

Žitný chleba

Žitný chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Žitný chléb má specifickou chuť, pro kterou je často vyhledávaný. Jediné, na co je potřeba dát pozor, je dostatečné vychladnutí po upečení. Nenařezávejte chléb předčasně…

cathleen

60 min

Kváskový podmáslový chléb

Kváskový podmáslový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Podmáslový chléb je vláčný a vydrží několik dní, pokud mu dáte správnou péči a necháte ho dobře vykynout. Použijte aktivní kvas, vložte do rozpálené trouby a uvidíte, že…

cathleen

65 min

Sýrový chléb

Sýrový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sýrový chlebík je vysoký, lehký a jemně voní sýrem. Máte-li chléb rádi jako přílohu, vyzkoušejte ho! Všechnu práci udělá sama domácí pekárna, vy do ní pouze navážíte…

cathleen

200 min

Chléb ze sušeného kvásku

Chléb ze sušeného kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

Vymažeme formu tukem Omega, do formy přilepíme pečící papír a vymažeme olejem. Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme celozrnnou mouku, droždí, žitný kvásek, sůl,…

Cibulový celokváskový chleba

Cibulový celokváskový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

na lžíci oleje osmahneme do voňava a světlehněda drobně krájenou cibuli. Nastavený kvásek smícháme se zbylými surovinami, včetně prochladlé cibulky s olejem, a uhněteme…

Špekové dalamánky

Špekové dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na rozkvas promícháme dohromady a zakryté necháme v teple místnosti asi 12 hodin kvasit. Pokud použijeme celozrnnou mouku, přidáme trochu vody navíc – místo 180…

Focaccia z kvásku

Focaccia z kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

V míse smícháme suroviny na těsto - mouky, kvásek, 1 lžíci oleje, sůl a vody tolik, aby vzniklo ne příliš hutné těsto. Necháme vykynout. (Kynutí záleží na zralosti…

Česnekové chlebové placky

Česnekové chlebové placky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pokud milujete česnek, pak musíte vyzkoušet tyto kynuté chlebové placky, které po česneku krásně voní a i chutnají. Na povrchu jsou posypané hrubozrnnou solí a kmínem.…

Merylas

60 min

Kváskové koláče

Kváskové koláče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Suroviny na rozkvas smícháme a necháme při pokojové teplotě v uzavřené nádobě přes noc kvasit 12 hodin.Druhý den ráno dejte do mísy mouku, rozpuštěné máslo, vlažné mléko…

Staročeské kyselo

Staročeské kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Staročeský pokrm pocházejí z Krkonoš vychází z toho, co měli hospodyňky v horách vždy po ruce. Chlebový kvas, brambory a sušené houby, to je hlavní trio tohoto skromného…

Antik10

30 min

1 2 3 7

Naposledy jste si prohlédli