Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvas Žitný - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 221 kJ /
292 kcal
Bílkoviny12,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,00 g
Tuky1,67 g
– nasycené0,50 g
– nenasycené1,08 g
–– mononenasycené0,25 g
–– polynenasycené0,83 g
––– omega 30,01 g
Vláknina2,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy56,00 g
– cukry1,83 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Kyselo je bráno jako polévka, ale spíš to odedávna byl plnohodnotný pokrm chudých tkalců v pohůří Krkonoš a Orlických hor. Příprava byla velice jednoduchá - se sušenými…

cathleen

70 min

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pokud vlastníte aktivní žitný kvásek, vyzkoušejte připravit chléb podle následujícího receptu. Pokud se vám chléb nevydaří podle představ, nezoufejte, pořád bude lepší…

od trouby

75 min

Domácí kváskový chléb

Domácí kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Objevte kouzlo domácího pečení! Tento tradiční chléb s křupavou kůrkou a nadýchanou střídou vás nadchne svou vůní i chutí. Díky přírodnímu kvásku je nejen lahodný, ale…

TheTereza

85 min

Kváskové kořenové bagety

Kváskové kořenové bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místnosti asi 12 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a dobře…

Chléb ze sušeného kvásku

Chléb ze sušeného kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

Vymažeme formu tukem Omega, do formy přilepíme pečící papír a vymažeme olejem. Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme celozrnnou mouku, droždí, žitný kvásek, sůl,…

Chleba z remosky

Chleba z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jak jednou ochutnáte domácí chleba, hned si ho zamilujete. Tento chléb v remosce nejen kyne, ale následně se i peče. Nedrobí se, má křupavou kůrku a vydrží měkký celý…

Rin-Andi

80 min

Kváskový chléb bez hnětení

Kváskový chléb bez hnětení

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do vyšší mísy přesijeme obě mouky, přidáme sůl, kmín, kardamom a promícháme.Kvásek promícháme s vodou, aby se dostatečně okysličil a přilijeme k moučné směsi. Vymícháme…

Kvasové krekry se sezamem

Kvasové krekry se sezamem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme asi 20-30 minut odpočinout.Na pečícím papíře nebo fólii těsto rozválíme velice dotenka. Aby se nelepilo na váleček, je…

Staročeské kyselo

Staročeské kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Staročeský pokrm pocházejí z Krkonoš vychází z toho, co měli hospodyňky v horách vždy po ruce. Chlebový kvas, brambory a sušené houby, to je hlavní trio tohoto skromného…

Antik10

30 min

Knedlíky ze žitného kvásku

Knedlíky ze žitného kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Poctivý knedlík z žitného kvásku poslouží jako příloha ke spoustě oblíbených českých jídel, ať už k omáčkám nebo k dušenému zelí s masem. Hutný tmavý knedlík z celozrnné…

janatka

725 min

Kváskový podmáslový chléb

Kváskový podmáslový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Podmáslový chléb je vláčný a vydrží několik dní, pokud mu dáte správnou péči a necháte ho dobře vykynout. Použijte aktivní kvas, vložte do rozpálené trouby a uvidíte, že…

cathleen

65 min

Kváskové koláče

Kváskové koláče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Suroviny na rozkvas smícháme a necháme při pokojové teplotě v uzavřené nádobě přes noc kvasit 12 hodin.Druhý den ráno dejte do mísy mouku, rozpuštěné máslo, vlažné mléko…

Žitný chléb

Žitný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout.Po 1-3…

Kváskové dalamánky z kefíru

Kváskové dalamánky z kefíru

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin (pokud použijeme kefír koupený, řidší než domácí, bude dobré z odměřené vody odebrat velkou lžíci) a umícháme těsto, které…

Sýrový chléb

Sýrový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sýrový chlebík je vysoký, lehký a jemně voní sýrem. Máte-li chléb rádi jako přílohu, vyzkoušejte ho! Všechnu práci udělá sama domácí pekárna, vy do ní pouze navážíte…

cathleen

200 min

Celozrnný kváskový chléb

Celozrnný kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme asi 10-12 hodin kvasit. Zároveň s umícháním rozkvasu promícháme všechnu celozrnnou mouku se zbytkem vody a uložíme do…

Škvarkovník

Škvarkovník

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chléb je lehounký a voňavý. Pokud se potřebujete svým chlebem "vytáhnout", tento úžasně voňavý bochníček s kousky škvarků ve střídě vděčně uvítají téměř všichni. Zcela…

cathleen

200 min

1 2 3 7