Krémová květáková polévka s bramboráčky
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rozebraný květák na růžičky a brambory na kousky. Zalijeme vývarem, přidáme zázvor a všechno koření. Vaříme do změknutí.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rozebraný květák na růžičky a brambory na kousky. Zalijeme vývarem, přidáme zázvor a všechno koření. Vaříme do změknutí.…
Květak rozdělíme na růžice, odkrojíme košťály, naskládáme na pařák na knedlíky, posolíme, okmínujeme a dáme pod poklici na 20 minut vařit.Mezitím nastrouháme sýr na…
Květák rozebereme na malé růžičky a košťál nakrájíme na drobné kousky.Brambory nakrájíme na menší kostičky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, žampiony a cibuli…
Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky. Větší kousky můžete ještě překrojit. Mrkev očistit a nastrouhat na tenké dlouhé nudličky. (Takové jakoby špagety) Červenou…
Zapneme troubu na 220 °C a zapékací misku nebo menší pekáček vyložíme papírem na pečení. V mističce smícháme sůl a koření. Květák očistíme a rozebereme na růžičky,…
Květák uvaříme v osolené vodě na skus.Nakrájíme ho do mísy a přidáme nakrájené papriky, šunku a cibuli nadrobno.Cuketu a okurky nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, slaninu, přidáme nasekaný česnek, nakrájenou jarní cibulku i se zelenou části. Orestujeme.Přidáme nastrouhanou mrkev a květák,…
Jarní polévky jsou zpravidla plné zeleniny a skvělé chuti. V tomto receptu přinášíme po česneku lehce pikantní květákovou polévku s bramborami a bylinkami. Je rychlá,…
Květák rozebereme na růžičky. Brambor a cibuli nakrájíme na kousky, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle. Rozpustíme máslo, zpěníme cibulku a česnek nakrájený na…
Kuřecí maso je zde podáváno nejen s rýží, ale i s další neobvyklou přílohou a to s restovaným květákem. Chuťově se všechny tři pokrmy dobře doplňují a navíc květák…
Připadá vám květák příliš obyčejný? Upečte si ho s pikantní chilli omáčkou. Společně s bramborem vytvoříte nevšední pikantní pokrm, který zajisté zařadíte do svého…
Propláchnutou pohanku zalijeme hrnkem vody a přivedeme k varu. Když začne vařit, stáhneme ze sporáku, přikryjeme a dáme na 20 minut do peřin.Všechnu zeleninu nakrájíme…
I bez masa lze vařit chutná a nutričně bohatá jídla. Navíc můžete s trochou fantazie a inspirace indickou kuchyní zpracovat i uschované přebytky luštěnin z mrazničky,…
Kuskus můžeme připravit na mnoho způsobů. Skvěle chutná například v kombinaci s osmaženou cibulkou, květákem a mrkví, dochucený kari kořením a česnekem. Na závěr vše…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchnene studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme květák, který…
Sem tam bychom měli svůj jídelníček odlehčit a dopřát si i bezmasý pokrm. Plnohodnotnou alternativou pak může být toto zeleninové kari. Květák s kořením je uvařen ve…
Polévka je grunt, mnohdy nás zasytí tak, že k obědu nepotřebujeme žádné druhé jídlo. Jarní polévka plná zeleniny přijde vždy k chuti. Navíc je rychlá na přípravu, za…
Pokud máte rádi smažené pochoutky v křupavé panko strouhance, určitě uvítáte její domácí alternativu s použitím krupičky se strouhankou. Kromě květáku zkuste další…
Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody. Přibližně 3-4 minuty před dovařením brambor doměkka přidáme do hrnce růžičky květáku a vše dovaříme.Během vaření pokrájíme…
Maso se sumečka afrického je jemné a vhodné i pro nejmenší, jelikož nemá šupiny kosti a ani typickou rybí vůni. Filety stačí orestovat na másle, osolit, opepřit a…
I zdánlivě obyčejné krokety můžou být skvělým chuťovým zážitkem. Krokety z brambor a květáku, se smaženou cibulí a slaninou, podávané s hebkou holandskou omáčkou a…
Zeleninové směsi mohou být doplňkem k masu nebo také samotným hlavním chodem podávaným třeba s bramborami. V tomto případě připravíme mrkev a květák na kari, které…
V tomto lahodném a vydatném krému naplno vynikne jemná chuť květáku, kterou skvěle doplní parmazán. Na závěr vše ještě zjemníme smetanou. Krémovou polévku podáváme s…
Květák je oblíbená zelenina, kterou často připravujeme smaženou v trojobalu nebo jako mozeček. Chutná skvěle ale i dozlatova osmažený a poté zapečený s plátkem rajčete a…