Nejlepší vaječný koňak
Recept ještě nebyl hodnocenJemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 490 kJ / 117 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,70 g |
| Tuky | 0,70 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 0,50 g |
| –– mononenasycené | 0,20 g |
| –– polynenasycené | 0,30 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 14,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 70 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 20,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na…
Výborná nepečená vosí hnízda podle cukráře Maršálka jsou skutečně jedinečná. V základu mají totiž mleté ořechy, které jsou doplněny krémem z másla a vaječného likéru.…
Tyto košíčky z křehkého a voňavého lineckého těsta plněné lahodným vanilkovým krémem provoní váš dům. Jejich příprava není složitá a určitě najdou své místo mezi dalšími…
Takový malý, pěkně tvarovaný rohlíček - to je symbol Vánoc. Každá rodina má ten svůj "nejlepší" recept. Pokud i vy hledáte ten váš nej, vyzkoušejte tenhle. Generacemi…
Tartaletka je košíček z lineckého těsta plněný krémem a zdobený ovocem nebo sněhem z bílků. Slovo tartelette je zdrobnělinou francouzského slova tarte, což je česky…
Dezert nebo hlavní chod? Buchtičky s vanilkovým krémem prostě milujeme. Klasické české jídlo, které ani školní jídelna nedokázala dětem znechutit. Připravte si je doma…
Sezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo,…
Vaječné likéry jsou oblíbeným slavnostním přípitkem zejména o Vánocích. Každý má doma ten svůj osvědčený recept. Pokud však hledáte opravdu jistotu, inspirujte se recept…
Lahodný smetanový dezert s vrstvou kyselkavých malin se přímo rozplývá na jazyku. Přineste kousek Itálie do vaší kuchyně. Panna cotta je snadná na přípravu a v horkých…
Výborné trubičky s vanilkovým krémem připravíte snadno podle našeho receptu. Nezapomeňte polovinu trubiček namočit do dobré čokoládové polevy. Nechte je v chladu odležet…
Tyto rohlíčky jsou jemnou a voňavou variantou tradičního cukroví, které vás okouzlí svou máslovou chutí a lehce oříškovým nádechem díky špaldové mouce. Skvěle se hodí k…
Bez vanilkových rohlíčků by to o Vánocích nešlo. Jeden z nejoblíbenějších druhů cukroví si můžete připravit podle receptu Zdeňka Pohlreicha. V receptu je použita…
Dezert, který většině z nás připomene dětství – to je kremeš, který je spojený se zeměmi bývalého Rakousko-Uherska. Plátky listového těsta, plněné výborným žloutkovým…
Žloutkové věnečky jsou fenoménem nejen české cukrařiny. Slavný cukrář Josef Maršálek se podělil o svůj recept na věnečky plněné francouzským crème pâtissière a s…
O tomto moučníku se vám budou zdát ty nejsladší sny. Příprava se může zdát složitá, ale není, přesvědčte se o tom sami. Obrácený jablečný koláč je doplněný jemným…
Voňavé vanilkové rohlíčky jsou stejně jako třeba vánočka úzce spjaty zejména s vánočními svátky. Proč si je ale neudělat i kdykoliv jindy v průběhu roku. Věřte, že…
Cukroví na poslední chvíli? To jsou nepečené kuličky. Těsto z křupavého arašídového másla doplní výrazné koření a kokosová mouka. Kuličky pak obalíme v rozpuštěné tmavé…
Crème brulée, což v překladu do češtiny doslova znamená spálený krém, je jedním z ikonických francouzských dezertů. Krémový dezert s charakteristickou krásně křupavou…
Recept na vánočku, ve které nenajdete máslo ani vejce. I přesto je vánočka nadýchaná, voní po citronové kůře a vanilce a je i velmi chutná. Z těsta navíc připravíte jak…
Kompoty se ve velkém zavařovaly zejména v dobách našich babiček a prababiček, nicméně dodnes mají své kouzlo. Nejčastěji se připravují z různého sezónního ovoce, ale za…
Nedaří se vám upéct mazanec, který by vypadal skoro jako ze žurnálu? Tak s tím od cukráře Josefa Maršálka to zvládnete hned napoprvé. Pokud se navíc budete řídit jeho…
Chcete rodině upéct něco dobrého k víkendové snídani, ale zapomněli jste koupit vajíčka? Nic se neděje, s naším receptem je nebudete potřebovat. Kefírová buchta bez…
Bielky naslahame so stipkou soli a pridae cukor. Dobre vyslahame. Pridame najemno zomlete pistacie a mandle, jemne zamiesame do bielkov. Na plech vylozeny papierom na…
Příprava domácích karamelek je překvapivě jednoduchá. Stačí několik základních surovin, trochu trpělivosti a správně odhadnout hotovou konzistenci. Výsledkem je jemná…