Uzená zelňačka
Recept ještě nebyl hodnocenVe studených, pochmurných dnech přijde vhod chutná polévka, která zahřeje a zasytí. Poctivá zelňačka s vývarem z uzené kosti a kousky uzeného masa je zjemněná zakysanou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ve studených, pochmurných dnech přijde vhod chutná polévka, která zahřeje a zasytí. Poctivá zelňačka s vývarem z uzené kosti a kousky uzeného masa je zjemněná zakysanou…
Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se nám může dostat na stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso daňka je výborné a v…
Krémová a hebká sýrová omáčka, která v sobě skrývá dokonale provařený bešamel zahuštěný strouhaným sýrem. Dokonale ladí s přidanou cuketou ochucenou česnekem a bazalkou.…
Křehké a šťavnaté medailonky z panenky doplněné o smetanovou omáčku s houbami si připravíte i mimo sezónu hub. Použít můžete i ty mražené nebo sušené. Chuť omáčky krásně…
Rajskou omáčku můžete buď milovat nebo nenávidět. Pokud jste jejím milovníkem, uvařte si ji právě takhle, z rajčatové šťávy, cibulové jíšky a vonící kořením. Nejlepší je…
Rádi chodíte na houby? Připravíme z nich polévku i hlavní jídlo, třeba sytý guláš. Možná je to ten nejjednodušší guláš z čerstvých lesních hub, jaký si umíme představit.…
Tento vláčný a chutný moučník zvládne i začátečník. Jemný kakaové těsto s vrstvou tvarohové náplně uprostřed vám po upečení zaručí příjemnou svačinu nebo snídani. Určitě…
Přestože jde o obyčejné tukové rohlíky, velmi si na nich pochutnáte. Domácí rohlíky jsou voňavé, křupavé a na rozdíl od kupovaných jsou dobré i další den. Nejlépe ale…
Křehké a nadýchané croissanty jsou oblíbené jako svačina nebo snídaně s šálkem dobré kávy. Domácí croissanty voní máslem a určitě budou chutnat. Recept je určen pro ty…
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec…
Vyzkoušejte tyto báječné květákové placičky. Květák rozmělníme, promícháme s vejci a moukou, přidáme strouhaný salám a osmahneme na pánvi. Nejlépe chutnají s bramborovou…
Buchty nejen pro Honzu, protože budou chutnat i kterémukoliv jinému klukovi nebo muži. Maková a tvarohová náplň, vyladěná k dokonalosti, v kabátku z dozlatova upečeného…
Křehký jablkový koláč, provoněný skořicí a citronovou kůrou a korunovaný máslovou drobenkou bude neodolatelným lákadlem pro celou rodinu. Navíc je díky tvarohu,…
Křehký jablkový koláč, provoněný skořicí a citronovou kůrou a korunovaný máslovou drobenkou bude neodolatelným lákadlem pro celou rodinu. Navíc je díky tvarohu,…
Dozlatova upečený křupavý mletý řízek se sýrem je jednoduchý a osvědčený nápad na oběd. Šťavnaté karbanátky chutnají nejlépe s bramborovou kaší. A se svěžím okurkovým…
Sbírání hub je českým národním koníčkem a houbaři se rádi pochlubí nejen úlovkem v košíku, ale i na talíři. Jednou z možností, jak využít čerstvé houby v kuchyni, je…
Smícháme sypké ingredience, pak přidáme vše ostatní a promícháme. Do vymazané a vysypané formy vkládáme po lžíci těsta, přidáme na kousky nakrájené švestky a znovu dáme…
Zapomeňte na složité smažení a užijte si nadýchanou palačinku, kterou upečete rovnou na plechu. Ideální jako rychlá snídaně, sladká svačinka nebo dezert pro celou rodinu…
Báječný recept na těsto, které připravíte bez velkého úsilí v domácí pekárně. Je univerzální a skvěle se hodí pro sladké i slané pečení, teď už je jen na vás, na co máte…
Jednoduše a chutně připravená kuřecí křidélka, podobná těm z proslavených restaurací. Křupavá křidélka můžete podávat ihned s oblíbenými dresinky nebo je vytunit domácí…
Do mísy dáme máslo, cukr, vejce a vyšleháme do pěny. Po chvíli přidáme zakysanou smetanu a ještě krátce šleháme. Do našlehané směsi přidáme mouku, hladkou i hrubou,…
Slovenská vánoční kapustnica je poměrně pracné jídlo. Tato sytá polévka z kysaného zelí, hub a uzeného masa s klobáskou, zahuštěná jíškou připravenou na slanině, ale…
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná rajčatovým protlakem, částečně připomíná kuře na paprice. Díky pozvolnému dušení je maso krásně měkké a rozplyne se v ústech.…